Obilježena 55. godišnjica i Dan Radeža

Poslovna 2009. godina za blatski Radež bila je pozitivna i uspješna, zahvaljujući ponajviše kvaliteti proizvoda, uloženom trudu, radnoj disciplini, racionalizaciji i velikom odricanju njegovih sadašnjih i bivših radnika i uprave.

To je među ostalim, rečeno na svečanoj sjednici brodogradilišta Radež d.d. iz Blata koja je održana u povodu obilježavanja Dana poduzeća i 55. godišnjice uspješnog rada ovog po mnogo čemu značajnog korčulanskog i županijskog gospodarskog subjekta. Prema riječima direktora poduzeća Jerka Andrijića, Radež je unatoč vrlo žestokoj i neravnopravnoj konkurenciji u domaćoj i svjetskoj brodogradnji,  2009. godine uspješno odolio svim zahtjevima tržišta. Proizvodni i poslovni plan u cijelosti je ostvaren, te su u ugovorenim rokovima proizvedeni i isporučeni svi proizvodi domaćim i stranim naručiteljima. Plaće su bile redovite, a sve obveze prema dobavljačima i hrvatskoj državi uredno su podmirene.

Također, vrijedni radnici i meštri Radeža u 2009. godini proizveli su i isporučili više od 80 posto izvoznog programa. U protekloj poslovnoj godini Radež je zadržao punu uposlenost, obnovljeno je nekoliko tehnoloških linija, nabavljeni su novi i suvremeniji strojevi, uređeni su radni prostori, te su poboljšani uvjeti rada.

Međutim, zbog vrlo izražene krize u hrvatskoj i svjetskoj brodogradnji, recesije, nelojalne konkurencije i otkazivanju poslova kod većine hrvatskih brodograditelja blatski Radež očekuje vrlo neizvjesna i teška 2010. godina, a za koju je uspio ugovoriti poslove za jednu trećinu kapaciteta. Usprkos tome uprava Radeža vrlo intenzivno radi na pronalaženju i ugovaranju novih dodatnih poslova – istakao je na kraju direktor Jerko Andrijić, te čestitao bivšim i sadašnjim radnicima i jubilarcima na doprinosu u razvitku poduzeća.

Također, svima je uputio poziv na još odgovorniji, savjesniji i kvalitetniji doprinos u radu Radeža, a koji sa svojih 385 stalno zaposlenih radnika čini okosnicu blatskog i korčulanskoga gospodarstva.

Čestitke na uspješnim poslovnim rezultatima i velikom doprinosu Radeža u gospodarskom, društvenom i socijalnom životu Blata iskazao je općinski načelnik Ivo Gavranić, koji je obećao i ubuduće potporu blatske Općine, a radnicima i upravi poduzeća zaželio uspješnu 2010. poslovnu godinu.

U nastavku svečane sjednice uslijedila je podjela nagrada radnicima za višegodišnji neprekidan rad u poduzeću. Tako su za 10 godina neprekidnog rada u Radežu nagrade dobili Ivan Bačić, Pero Baltić, Tomislav Bilić, Edi Bosnić, Antun Buškariol, Toni Marić, Ratko Subašić, Ivan Šeparović i Ljubomir Škoro. Za 20 godina nagradu i zlatnu značku Radeža dobili su Ante Andrijić, Dario Andrijić, Ivo Gavranić, Perica Prižmić, Duško Radovanović, Ante Šeparović, Danko Šeparović, Olivera Telenta-Sršen, Jadran Tomas, Dubravka Žaknić i Zoran Žuvela. Za 30 godina vjernosti Radežu nagrade su dobili Katija Favro, Mladen Mašković, Zoran Mašković, Marinko Nadilo i Marin Novaković, dok su za 40 godina neprekidnog rada nagradu i zahvalnicu poduzeća Radež dobili Antun Bačić, Ivan Bačić, Jerko Bačić, Josip Cetinić, Anđelko Kovačić, Marko Sardelić, Ivan Šeparović, Mate Žanetić i Veljko Žuvela.

Po završetku svečane sjednice zajedničko druženje nastavljeno je uz tradicionalno čašćenje i tratamenat.

Preneseno sa WWW.BLATO.HR

Pošalji dalje: