Sjećanje na klapu ‘BLA-BLA’

1968 god. Bon Repo

Svaki dan što si stariji, sve više ti dohodu napamet slike iz mladosti.Klapa, pisma, žmul i sječanja, produžiju ti nikako život, činu  te mlajim!

Ka puhneš na torti toliko sviča u tin godinama,kako da ništa nisi učini,a ka se izgasu….one kako da se utrkiju koja če se prin poduplat!

Evo sa na ovon slici, sve je  išlo od onda do danas četrdeset puti brže!

Ova ekipa mladosti, Korčulanske klape  BLA-BLA, mladosti koja je dugo godina vedrila i oblačila u održavanjima tradicija svoga mista; klapskoj pismi, sastavima na letriku, plivanju, vaterpolu, rukometu, nogometu, košarci, maškaradama i svemu što se onda moglo izmislit, za riforcat svoj grad, za mu dat šuga, još živi!

Užalo se dogodit da nismo uvik  (kako na ovim slikama) bili  skupa, ali smo čutili jedan drugoga i godili, ka bi oni dil klape bi skupa i onda nam to poslin pripovidali i pisali, tamo di smo bili.

Od onda, do danas prošla je 41 godina. Ostala su brojna sječanja, maškarade, pisme i jubavi za nama. A mi, što smo ostali na svim tim slikama sječamo se tih dana, koji u nama budu sjetu i nadu, u nike nove mlade BLA-BLAŠE!!!

Tonči Gatti


Pošalji dalje: