Sanja 17:04, Mario 17:13

Sanja Jovanović u petak, 11. prosinca brani zlato u disciplini 100 metara leđno, koje je osvojila prošle godine u Rijeci. Jučer je u kvalifikacijama bila druga s vremenom 57.82, a u polufinalu treća s 57.09.

Najvažnije je bilo izboriti finale. U Rijeci sam primjerice bila četvrta u polufinalu, a u finalu prva – dodala je 23-godišnja Sanja, kojoj je ovo deveto EP-o u malim bazenima. Debi je imala u Atwerpenu 2001., a do prve medalje stigla je 2007. u Debrecenu upravo u disciplini 100 metara leđno. Bila je druga. Nakon toga je uzela broncu u istoj disciplini na svjetskom prvenstvu u Manchesteru, a u Rijeci zlato. Dodala tome tri trijumfa na 50 leđno, između dva na europskom prvenstvu osvojila je naslov svjetske prvakinje. Sva tri puta je zlato na 50 leđno osvajala obarajući svjetski rekord.

Najvažnije je nastaviti kontinuitet dobrih rezultata – dodao je trener Dimitar Bobev.

Finale na 100 leđno za plivačice je predviđeno u 17.04 sati po hrvatskom vremenu.

Devet minuta poslije, u 17.13 sati, predviđen je start finala plivača na 100 metara leptir. U finalu su dva naša predstavnika, Riječanin Dominik Straga i Korčulanin Mario Todorović. Jučer je Todorović oborio hrvatski rekord za tri stotinke sekunde (50.29) te je bio peti u polufinalu, dok je Straga svoje prvo finale izborio s devetim vremenom polufinala.

Mogu još bolje. Prvih 50 metara nisam otplivao najbolje – kazao je Todorović.

ISTANBUL Tonči Vlašić

RUSI 5, 7. HRVATSKA

Rusi su najuspješniji nakon prvog dana 13. EP-a. Osvojili su dvije zlatne, jednu srebrnu te dvije brončane medalje. Dva zlata imaju i Francuzi uz jednu brončanu medalju, dok su po uspješnosti treći Nijemci s jednim zlatom i srebrom te dvije bronce. Jednu medalju, ali zlatnu ima Austrija, Mađarska i Nizozemska, koje se nalaze na diobi 4. mjesta. Potom slijedi šest država s jednim srebrom. Hrvatska je na diobi sedmog mjesta zahvaljujući Duji Draganji i srebru na 50 slobodno.

(Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje: