Srebro via Korčula

Stiže srebro iz Istanbula na Korčulu. Štafeta 4 puta 50 slobodno, u kojoj je uz Duju Draganju, Alekseja Puninskog i Maria Delača plivao i Korčulanin Mario Todorović, bila je druga. Bolji su u finalu bili samo Francuzi za 22 stotinke sekunde.

Todorović je plivao treći, Hrvatska je vodila uoči zadnji 50 metara, ali Delač nije uspio zadržati prednost…

Hrvatska štafeta 4 puta 50 slobodno je i prošle godine na EP-u u Rijeci osvojila medalju. Tada je bila brončana, a i tada je Todorović uz Draganju i Puninskog, te još uz Bruna Barbića, sudjelovao u uspjehu.

Mario Todorović je danas nastupio i u finalu na 50 leptir te zauzeo peto mjesto (22.72).

Hrvatska je posljednjeg dana 13. EP-a osvojila dvije medalje. Duje Draganja je europski prvak na 100 mješovito. Time je prekinut niz Slovenca Petera Mankoča, koji je na prethodnih devet EP-a osvajao zlato na 100 mješovito.

Hrvatska je na 13. EP-u u Istanbulu osvojila ukupno pet medalja i to dvije zlatne (Duje Draganja na 100 mješovito i Sanja Jovanović na 50 leđno) i tri srebrne medalje (Duje Draganja na 50 slobodno, Sanja Jovanović na 100 leđno te štafeta 4 puta 50 slobodno plivači).

Naše najuspješnije Europsko prvenstvo. Nikad prije nismo na jednom EP-u osvojili više od četiri medalje – kazao je Luči Đović, predsjednik Plivačkog kluba Jug, predstavnik Hrvatskog plivačkog saveza na EP-u.

Hrvatska je na EP-a u malim bazenima, počevši od prvog prvenstva u Rostocku 1996. godine, osvojila 32 medalje: 11 zlatnih, 14 srebrnih i 7 brončanih. Europski prvaci su bili Miloš Milošević (dva puta), Miro Žeravica, Ante Mašković, Gordan Kožulj, Aleksej Puninski, Duje Draganja i Sanja Jovanović (četiri  puta).

Budući je Svjetsko prvenstvo 2010. godine u prosincu, LEN-a još nije odlučila hoće li slijedeće godine biti EP-a, a ni tko će biti domaćin slijedećeg prvenstva. Uz to, Dubai, koji je određen za domaćina SP-a, je upitan zbog financijskih problema, te se može dogoditi da Istanbul za godinu dana bude domaćin SP-u u malim bazenima.

Tonči Vlašić (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje:

2 komentara “Srebro via Korčula

  1. nikolaš (Uredi)

    Bravo Mario, bravo naši!
    Svake godine su sve bolji i bolji!Mario još malo i individualna medalja je tu!Ukratko ponos svoje obitelji i ponos Korčule!Samo naprid!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.