Maloljetnik ukrao 17.000 kuna

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 60-godišnji državljanin Crne Gore tijekom noći 5.studenog provalio u trgovinu u Ulici od Batale u Dubrovniku kojom prilikom je otuđio 300 kuna.  Osumnjičeni je u petak, 11.studenog, uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku, a potom u  Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku, stoji u priopćenju PU Dubrovačko-neretvanske.

A tijekom vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede neopasne po život. U prvoj, u petak, 11.studenog, oko 14.15 sati, 82-godišnjakinja je započela prelaziti kolnik Ulice Iva Vojnovica van obilježenog pješačkog prijelaza, kada je na nju naletjelo osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnjak. Nakon pružene liječničke pomoći pješakinja je zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede neopasne po život. Istog dana,oko 14.45 sati, u Vela Luci, Ulica 47, 27-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao mopedom, dubrovačkih registracijskih oznaka, te dolaskom do raskrižja, sa prilaznog puta istrčalo mu je 8-godišnje dijete na cestu kojeg je udario  retrovizorom uslijed čega je dijete palo na kolnik. U ovoj prometnoj nesreći dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede neopasne po život konstatirane u Domu zdravlja u Vela Luci.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 16-godišnjak počinio kazneno djelo krađe na štetu 31-godišnjaka. Maloljetnika se sumnjiči da je tijekom kolovoza, rujna i listopada 2011.godine u tri navrata iz kuće oštećenog u Lumbardi otuđio ukupno 2000 EUR-a i oko 2 000 kuna. Protiv 16-godišnjaka slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.

D.V.

Pošalji dalje: