Započeli radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja u Korčuli

Nakon što je u srpnju ove godine bio svečano potpisan  sporazum o rekonstrukciji i adaptaciji Doma zdravlja u Korčuli, danas su svečano započeli radovi koje je u ime naručitelja-investitora otvorio Dubrovačko neretvanski župan Nikola Dobroslavić,uz nazočnost njegovog zamjenika Frana Skokandića, Milivoja Bratičevića iz Ministarstva mora, prometa infrastrukture, te županijski pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić, predsjednik Vijeća Grada Korčule dr. Lovro Krstulović, načelnik općine Lumbarda Ivan Radovan, te ravnatelj Lučke uprave Korčule Vedran Leleković, direktor ACI marine u Korčuli Marko Skokandić, direktor tvrtke Eding d.o.o. (izvođači radova), Mladen Matić, direktor nadzora radova, i predsjednik Upravnog vijeća DZ Korčula Ivan Kovačić.

Svečanost su pratili i zaposlenici DZ Korčula, Gradski vijećnici i predsjednici MO i GK Korčule.

Ovo je za Korčulu veliki dan, kao i kompletna investicija od 10 milijuna kuna, rekao je uvodno ravnatelj DZ dr. Josip Podbevšek, tako će radovi prve faze koštati 4,6 milijuna kn, u kojoj će se kroz adaptaciju i rekonstrukciju u potpunosti izmijeniti krovovi i otvori zgrade izgrađene 1976. godine na kojoj su vidljiva oštećenja i nutarnjeg i vanjskog dijela, gdje su uz zamjenu krovišta predviđeni posebni gromobranski uređaji i fasadna stolarija.

Druga i treća završna faza rekonstrukcije će riješiti nedostatak potrebnih prostorija i tehnike, čime će se otočanima osigurati bolji standard zdravstvene zaštite, uz manje troškove pregleda pacijenata, koji su češće putovali do najbližih centara u Dubrovniku ili Splitu, rekao je dr.Podbevšek, po njegovim riječima Kad se završe svi poslovi, stvoriti će se uvjeti potrebne zdravstvene zaštite za narednih desetak godina.

Mi smo ponosni na našu organizaciju rada pri DZ, posebno građani kroz Hitnu medicinsku pomoć, napomenuo je ravnatelj DZ. Istaknuo je da se danas kroz reorganizaciju HMP treba imati puno sluha, znanja i organizacije, da se sačuva ono što imamo. Kroz nekoliko zadnjih godina školovano je nekoliko mlađih sugrađana koji su se uklopili u respektabilan specijalistički tim, koji uz liječnike opće medicine stvara dobro razvijenu dijagnostiku, i zbog svega toga potrebno je više ulagati novaca.

Ravnatelj DZ Korčule je dao i podatak da će se kroz ovaj projekt uvesti određene izmjene i dopune,ne u smislu većeg troška, nego prenamjene prostora.

Zamjenik gradonačelnik Korčule Franc Stenek, je zahvalio organizaciji rada DZ koji provode visok standard medicinske zaštite.

Iako su bili svečarski trenuci, Stenek je uputio i dio kritike, gdje se je za modernizaciju HMS uložilo iz gradskog proračuna jedva 200 tisuća kuna, a toliko su dodatno svojim prilozima pomogli sami građani, umjesto lokalne, regionalne i državne uprave i samouprave.

Otvorivši radove, župan Dobroslavić je zahvalio Vladi RH, ministarstvu zdravstava, mora, prometa i infrastrukture, kao i zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva RH, gdje je tadašnji tajnik i ministar korčulanin Branko Bačić puno pomogao, da se ovaj projekt uvede u rad.

Uz njihovu pomoć, te županijsku, i ostali projekti na otoku Korčuli će osigurati bolji standard života otočana, rekao je Dobroslavić, obećavši daljnju aktivnost na praćenju uređenja DZ u Korčuli, jer kad se završe radovi prve faze,onda će se u suhom lakše urediti i prostor i pomagala za medicinski kadar.

Tekst i snimak:Niko Perić

Pošalji dalje:

3 komentara “Započeli radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja u Korčuli

  1. stew (Uredi)

    Brawo !!! Više je i vrime da se nešto poduzme u vezi sa Domom Zdravlja. Samo naprid! 😉

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. za (Uredi)

    Bravo dr.Podbevsek.I ovo Vam moze bit kruna Vaseg nesebicnog rada za Korculu i njene gradane.Jedno veliko HVALA

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.