Rijeka – 7. svečano okupljanje

rijeka1
Dragi Korčulani i Korčulanke, dragi prijetelji,
Udruga Društvo Korčulana i prijatelja Korčule iz Rijeke proslavila je  svoje 7. svečano okupljanje koje je već tradicionalno uoči svetkovine Sv. Luce. Broj 7 za koji kažu da znači sreću, savršenstvo i uspjeh dao nam je motiv da ne odustajemo, da nas recesija i ostale nedaće nesmiju omesti, da društvo moramo okupiti. Kažu nogometni navijači u Rijeci ” krepat ma ne molat “.
Društvo se sakupilo godišta od 5 – 80 godina, svi nasmijani, mirišljavi i u zgodnim monturama. Maloj Luci Sessa čestitali smo imendan. Aktivnom članu naše Udruge, dragom čovjeku, gospodinu i doktoru Lovri Miroševiću, koji je preminuo ovo ljeto odali smo počast minutom šutnje.
Poeziju Vjeka Tičinović i Izvora Oreba čitalaje gđa. Vinka Bačić. Bijele zidove uljepšali smo projekcijama slika sa nama najdražeg otoka. Mi još starinski mislimo da je ipak pisana riječ najvrjednija pa pozive za našu večer uredno poštom šaljemo kad ugodno nas svojim dolaskom iznenadi mlada ekipa Korčulana iz Smokvice. Kažu da su obavijest o održavanju naše večeri dobili u Londonu gdje borave zbog usavršavanja. Pa valjda to znači ” dobar glas se daleko čuje “. Hvala Korčulanima u Londonu!
Večer je protekla u plesu, ćakuli, blagovanju prethodno dogovorene večere, ali i hrstulama, fritulama iz ” Blata 1902 ” i klašunima gđe. Meri Lukuć. Neizbježna lutrija uz mnogobrojne sponzore ( Moto Mriner, Teracop, Blato 1902, Burza Nautica, slikarica gđa. Nada Padovan i dr.)
Razišli se punih đepova pšenice koju moramo posijati već sljedeći dan za uspješnu godinu.
Uspješnu i blagoslovljenu godinu svim Korčulanima i prijateljima želi Društvo Korčulana iz Rijeke !
Pozdrav i sve najbolje, Aida .
Pošalji dalje: