PODVUČENO PLAVIM: SAMO SIMPATIJE

U okviru emisije Podvučeno plavim, koju uređuje Jadran Marinković a vodi Vedran Očašić, već dugi niz godina emitira se rubrika “Dalmatinska pismo moja” koju priređuje Goran Pelaić.

Evo što možete poslušati u današnjem izdanju te rubrike:

Split’78 – grupa More i Samo simpatija.

U grupi More te godine pjevala je čuvena Meri Cetinić…i naravno, pobrala simpatije pa je pjesma Đorđa Novkovića i Željka Sabola ostala jedan od evergreena s Prokurativa.

Gotovo 33 godine nakon prve izvedbe, brat i sestra, mladi blizanci iz Korčule, Ante i Josipa Dužević, s istom pjesmom osvojili su ne samo stručni žiri Hrvatske radio televizije već i pobrali simpatije gledateljstva  u glazbenoj emisiji „Pjevaj moju pjesmu“, u kojoj se u tri pjevačke i jednoj pjesničkoj igri natječu hrvatski gradovi – dva grada po emisiji.

Kako je Korčula kao otok (ali ne i kao grad)  poznata po brojnim pjevačkim talentima, Ante i Josipa znatno su popravili taj „negativni saldo“  za svoj grad. Njima s pravom stižu pohvale. Premda je natjecanje predviđeno za amatere pjevače, njihovi dosadašnji pjevački iskazi na vrlo visokoj su profesionalnoj razini. Tipični školski primjer kako treba pjevati i što treba uključiti u pjesmu; glas, emocije i…Ono nešto što se ne da objasniti a Ante i Josipa imaju.

Samo simpatija, Ante i Josipe Dužević

http://www.youtube.com/watch?v=nvGRRK0SqlM

http://www.youtube.com/watch?v=V0qssar7qNI

hrt.hr

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “PODVUČENO PLAVIM: SAMO SIMPATIJE

  1. Ante Tomelić (Uredi)

    Nice performance by beautiful young people remind me of my young days in Korcula, when music meant the lot. I also remember that some good musicians came from the Duzevic Family so, Josipa and Ante, keep up a good work and follow your dreams. I wish you every success in the future!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.