Solidarnost na djelu 2011

U ovogodišnjoj akciji „Solidarnost na djelu 2011 god„ u organizaciji Crvenog križa Korčula i Kluba darivatelja krvi Blato , a za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Benkovac prikupljeno je 3 tone odjeće , 115 pari cipela, posteljine 27 kompleta, deka 6 kom., 2 paketa hrane i 900 kn novčanih donacija .

Akcija je provedena  u osnovnim školama Orebić, Smokvica, Blato, Vela Luka  i područnoj školi Čara gdje je prikupljana hrana za socijalno potrebite.

U Osnovnoj školi Orebić prikupljeno je 62 paketa hrane,  OŠ Blato 30 paketa, OŠ Smokvica i Čara 26 i OŠ Vela Luka 17 paketa . Svoj doprinos su dali  osnovnoškolci područne škole Pupnat koji su donirali odjeću i igračke.

Ukupno je prikupljeno 137 paketa  (što je ujedno najveća prikupljena količina hrane do sada )  od čega je 73 paketa podijeljeno na području otoka Korčule i općine Orebić u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Korčula , a 64 paketa je proslijeđeno u GD Crvenog križa Benkovac.

Zahvaljujemo svima koji su podržali ovu akciju, ravnateljima, nastavnicima i njihovim učenicima bez čije pomoći i humanosti ne bi uspjeli prikupiti ovoliko puno dobara, još  jednom velikom Vam hvala ljudi velika srca .

Zahvaljujemo vatrogascima iz Korčule na nesebičnoj pomoći i općini Blato što su nam ustupili svoje prostorije za sabirno mjesto.

Ova akcija ne bi uspjela da nije bilo naših dragih volontera  koji su pomogli u sortiranju  i pakiranju robe,  auto prijevozniku Ivanu Pecotiću i Branku Soče  iz Konzuma koji su dostavili prikupljena dobra u Benkovac, od srca hvala.

GDCK Korčula

Pošalji dalje: