Raskol u HSS-u: Skokandić optužio Jambu za izborni neuspjeh

Za neuspjeha na nedavnim parlamentarnim izborima HSS-a, dubrovačko-neretvanski dožupan i član stranke Frano Skokandić optužio gradonačelnika Metkovića, Stipu Gabrića-Jambu.

Skokandić uz ostalo tvrdi da u 10. izbornoj jedinici HSS nije niti izašao na parlamentarne izbore, jer je to bila lista Stipe Gabrića, koju je sam sastavio i zapakirao u ambalažu HSS-a.

– Najveći broj općinskih i gradskih organizacija nije na nikakav način sudjelovao u tim izborima niti je to itko od njih tražio, a kamoli da su sudjelovale u kandidacijskom postupku, kreiranju programa, promidžbi ili bilo čemu drugom vezano za izbore, ističe Skokandić, naglašavajući da je Stipe Gabrić je još jedanput uz blagoslov vrha napravio štetu HSS-u, što radi neprestano od kada se prije nekoliko godina učlanio u stranku.

HSS je danas brod u magli bez navigacijskih uređaja, nit ide lijevo niti desno, niti u sredinu, vrluda i nitko nezna gdje će završiti.

Stoga smatram da većina onih iz vodstva stranke, koji nisu pokazali političku zrelost, viziju, znanje i demokratičnost da HSS opstane kao važan čimbenik hrvatske političke scene moraju otići, što očekujem od iduće Izborne skupštine.To nikako neće biti lagan posao jer se privilegija nije lako odreći, očekuju nas žestoka sučeljavanja, rezolutan je Skokandić.

Kako god bilo, HSS očito više ne može opstati kao „stranka naših djedova i očeva“ već kao „stranka naše djece i budućih naraštaja“.

Infrastruktura HSS-a je dovoljno razvijena sa velikim ljudskim potencijalom znanja i sposobnosti u čemu leži i njegova budućnost. Zato skoru izbornu skupštinu stranke smatram jednom od poslijednjih prilika koju ne smijemo propustiti, zaključuje Frano Skokandić.

Međutim, dosdašnji državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i istaknuti HSS-ovac u županiji Dubrovačko-neretvanskoj, Karlo Gjurašić se previše ne uzrujava optužbama dožupana, Frana Skokandića.

Drago mi je što je gospodin Skokandić tako iscrpno elaborirao stanje u našoj stranici i siguran sam da će stranačka tijela to svakako uzeti u obzir kod donošenja novih odluka-ironično je komentirao Gjurašić, dožupanove navode.

Gospodin Skokandić je poznat kao veliki demokrata, a u Dubrovniku se kaže „ nije bitno što ti govori već tko ti govori“, ustvrdio je Gjurašić, naglašavajući da je Dubrovačko neretvanska županija četvrta po uspješnosti HSS-a u Hrvatskoj.

Sa njime se složio i Stipe Gabrić-Jambo, koji smatra da je HSS kolateralna žrtva HDZ-a, zbog čega je izborni rezultat bio ispod očekivanoga.

Što se pak tiče optužbi dožupana Skokandića, Stipe Gabrić Jambo naglašava da je HSS dobio glasova na Korčuli ili u Konavlima, koliko u dolini Neretve, zasigurno bi rezultati bili uspješniji.

Za sve postoji vrijeme pa tako i za unutarstranačke izbore na kojima će se vidjeti svačiji pojedinačni uspjeh, zaključuje Jambo.

Stanislav SOLDO, foto: arhiv cropix

Pošalji dalje:

4 komentara “Raskol u HSS-u: Skokandić optužio Jambu za izborni neuspjeh

 1. koki (Uredi)

  Očito da dotična gospoda gos. Djurašić i gosp.Jambo nisu shvatili kolika je njihova odgovornost u neuspijehu HSS-a u našoj županiji.
  Žalosno je da se za neuspjeh stranke spominje HDZ koji je bar u našoj županiji bio i više nego koretan prema biračkom tijelu HSS_a.Kao viječiti HSS birać a mislim da tako misle i druge stranačke kolege bilo one s Korčule ili Konavala koji su prepoznale ozbiljnost predhodnih izbora i svoj glas dali onoj opciji koja zna cijenit svoje birače .Podržavam gosp. Skokandića a i cijelo rukovodstvo HSS-a u Korčuli jer sam siguran da če na idučoj skupštini stranke znatin zauzest ispravne stavove koji če ponovo obijediniti čitavo HSS-ovo biračko tijelo i na idućim izborima biti još jači bez Jamba i Djurašića koji su nas nakratko razjedinili.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. mama mia (Uredi)

  Nema većih trgovaca od HSS-a.Ta je stranka najviše zaposlila svojih članova i namistila poslove. U našem gradu i državi.
  Sram ih bilo, i sada pljuju i pravdaju se. Žalosno je što su ljudi “glupi” da to shvate.

  Kerum i Ožbold bi prošli ko HSS, HSP ili Bandić da nisu koalirali, tj. dogovorili se, tj. trgovali.

  Sada ćete vidjeti kako će HNS trgovati, a nebi bili prošli prag da su išli sami. SDP ih iz straha da ponove ne izgubi izbore pozva u koaliciju. Sada neka kukuriču zajedno oko fotelja.

  Svi ti veliki političari samo gledaju sebe, a naš HSS je najbolji primjer. Mrze se međusobno već godinama, ali jedan drugome namištaju radna mijesta.

  Fuj !

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Smrkinić (Uredi)

  Samo da Vam se nije dogodilo da ste se razjedinili na duže vrijeme, svoje nesuglasice ste mogli i morali rješavat na saboru stranke a ne na uštrb svojih birača od kojih ste napravili ovce.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. koki (Uredi)

  SELJAČKA SLOGA I VJERA U BOGA su načela kojih se pravi HSS-ovi. birači drže skupa a vama kome smeta što dotična gospoda Jambo i Djurašić na čelu s Friščićem nisu postigli rezultate u našoj županiji uskoro če biti nezavisni kandidati pa imate mogučnosti da ih predložite vašim stranačkim vođama da ih uključe u vaše stranke jer su na ovim izborima možda i vama donijeli određeni broj glasova

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.