KORČULA YOGA WEEK

KORČULA YOGA WEEK

(02.01. – 08.01. 2012)

                KORKYRA FIT CENTAR u suradnji s NINOM ŠESTANOVIĆ (200 Yoga TT) organizira

prvi „KORČULA YOGA WEEK“ u našem gradu u trajanju od 02.01 do 08.01.2012!

Mjesto održavanja: aerobic/pilates dvorana u hotelu Park (ex disco)!

Vrijeme održavanja: 02.01. – 08.01.   od  17:00 – 18:30!

Voditelj programa: Nina Šestanović (200 Yoga TT)

Kontakt: 091 89 71 261 (Nina)


O YOGI

Joga nije nikakva ekstravagantna disciplina, nikakvo dubiozno iscjeliteljstvo niti alternativa. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) službeno je priznaje kao jedan od znanstveno verificiranih zdravstvenih i terapijskih sustava.

Već prvi susret s jogom završava osjećajem ugodne opuštenosti cijelog tijela i divnim stanjem smirenog duha

Prvi učinak je iznimno gipko i elastično tijelo, što nema samo estetsku nego izrazitu zdravstvenu vrijednost, osobito ako je posrijedi elastičnost kralježnice, njezina pokretljivost i aktiviranje svih mišića koji je drže u optimalnom prirodnom položaju.

Otpornost prema bolestima i zarazama drugi je bitan aspekt joge, jer ona jača imunološki sustav i sve obrambene snage tijela. Redoviti sljedbenici joge primjećuju da ih neusporedivo rjeđe pogađaju kojekakve prehlade, gripa, viroze i sl.

Jogom postižete i poboljšanje svih aspekata probave. Prema nekim statistikama, uz bolove u kralježnici, nesanicu i nervozu, probavne smetnje su četvrta najveća grupa tegoba na koje se žali prosječna zaposlena žena. Posebno kad su postrijedi opstipacija i “lijena crijeva”.

Joga je izvanredno učinkovit i potpuno prirodan način gubljenja suvišnih kilograma. Bez nepotrebnih dijeta, bez prisile i gladovanja! Iako se vježbe izvode bez gubitka velike količine tekućine i bez znatnog “energetskog trošenja”, vremenom nastupa sustavni gubitak težine. Prije svega zbog izrazitog djelovanja koje jogijske vježbe imaju na štitnjaču i kompletan metabolizam, te pravilnu probavu i redukciju masnih naslaga.

Prestanak bolova u leđima, vratu i kralježnici – Joga je jedan od najučinkovitijih sustava uklanjanja tih bolova. Prije svega zato što se temelji na vježbama koje kralježnicu i njezine duboke posturalne mišiće održavaju u savršenoj funkciji. Nadalje, jogom se idealno opuštaju mišići i time se automatski uklanja prevelika napetost koja uzrokuje bolove.

Antistresno djelovanje i povečanje vitalne energije – Poznate su smirujuće meditativne strane joge, kao i niz specifičnih smirujućih tehnika dubokog disanja (pranayama). Uz to, već i sami položaji u jogi (asane) djeluju smirujuće i opuštajuće.

U 7 DANA PROĆI ĆEMO:

  1. Yoga disanje (pranayama)
  2. Centriranje tijela, opustanje
  3. Surya Namaskar  A i B(Pozdrave Suncu)
  4. Asana (polozaje u jogi)
  5. Power Yoga sat
  6. Vinyasa Flow sat
  7. Restorative

 

Pošalji dalje: