Usvojen proračun u iznosu od 40 milijuna kuna

Sa deset glasova za i četiri glasa protiv Gradsko vijeće Grada Korčule je na sinoćnjoj sjednici usvojilo Proračun za 2012. godinu u visini od 40.675.000,00 kuna, kao i projekciju proračuna za 2013.-2014. godine s Planom razvojnih programa za 2012.-2014. godinu. Novi proračun je za 9,4 milijuna viši od usvojenog rebalansa za 2011. godinu

Prethodno je jednoglasno usvojen rebalans proračuna za 2011., čiji se planirani prihodi za ovu godinu  povećavaju  za 553.000,00 kuna ili za 1, 8 posto te iznose 31.237.539,00 kuna.

Glavni razlozi povećanja proračuna su očekivana povećanja poreza na imovinu te pomoći iz proračuna za realizaciju kapitalnih projekata.

Upravljanje proračunom provodit će se kroz 26 glavnih programa koji su definirani sukladno zakonskim kriterijima, gradskim odlukama, te korisničkim podlogama i usvojenim zahtjevima.

Iduće godine završit će se izgradnja natkrivenog bazena i trovačko-garažnog kompeksa Potok u Korčuli. Planirana su značajna sredstva za rekonstrukciju palače Arneri, obnovu kula i zidina, Gradskog muzeja, korčulanske katedrale te doma u Čari.

Svaka treća proračunska kuna bit će utrošena za zadovoljavanje javnih potreba u predškolskom odgoju, školstvu, zdravstvu, socijalnoj skrbi, sportu, kulturi i tehničkoj kulturi.

Za izgradnju nove i održavanje postojeće komunalne infrastrukture predviđeno je preko 8 mil. kuna. Među najznačajnije projekte koji će se realizirati iduće godine spadaju uređenje ceste Dječji vrtić-Novi puti, odvodnja oborinskih voda na Potoku, rekonstrukcija ulice Tri sulara, rekonstrukcija prometnica oko groblja, komunalna ulaganja i javnu rasvjetu i dr.

U proračunu su planirana i sredstva za sufinanciranje unapređenja komunalnog standarda u svim naseljima na području Grada Korčule.

Izvor: www.korcula.hr

Foto: T. Andrijić

Pošalji dalje:

6 komentara “Usvojen proračun u iznosu od 40 milijuna kuna

 1. Mirjana Tupajic (Uredi)

  Zanima me jer je receno da ce se ove godine raditi put prema Rasohatici pa me zanima ima li nade jer koliko vidim nije nista izdvojeno za tu svrhu.
  zahvaljujem

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. stew (Uredi)

  ****** te Rasohatica !!! Malo ima važnijih i potrebnijih stvari i nedostataka od toga. 🙁

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. marin marinovic (Uredi)

  Evo jedan mali komentar,ili bolje receno ukazivanje na jednu malu pravopisnu gresku ali koja nazalost daje potpuno drugacije znacenje citavoj recenici..
  Citiram ” iduce godine zavrsit ce se izgradnja natkrivenog bazena i trovacko-garaznog kompleksa” kraj citata.
  Nenamjernom pravopisnom greskom ispusteno je slovo g pa je trgovacko-garazni kompleks postao trovacko-garazni kompleks…. . Ne dao bog..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. giovanni (Uredi)

  Triba vidit hoće li korčulanski SDP-ovci uspit donit iz ZG ovih 9 milijuna…vidit cemo sposobnosti Marelića i Duhovića hoće li se uspit uopće približit Bačiću sa donošenjem kuna na otok…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.