Zamjenik župana Frano Skokandić posjetio Dom starih u Korčuli

U ime županije Dubrovačko-neretvanske danas je zamjenik župana Frano Skokandić posjetio korčulanski Dom za starije i nemoćne gdje je razgovarao s dežurnim osobljem i korisnicima Doma,što i nije bilo teško jer se obostrano dobro poznaju.Frano Skokandić je iz Korčule (MO Žrnovo)kao i većina štićenika su Korčulani.

Frano Skokandić im je poželio ugodan boravak u Domu,čestitao im sretan i blagoslovljen Božić.zdraviju Novu godinu,i uručio donaciju od 10 tisuća kuna čime će ih uprava i zaposlenici počastiti.

Psiholog u domu Delfa Hodnik je upoznala dožupana kako je Dom pun štićenika,koji su uglavnom u dobrome stanju,iako im je prosjek godina 85,izađu vani,šetnjom im brže prođe vrijeme, i posjećuju nepokretne u  osobe.Frano Skokandić je odgovorio da poznaje višegodišnji problem Doma,koji će se najvjerojatnije širiti već u slijedećoj godini.

Kako je županija osnivač i vlasnik,trenutno se uređuje smještaj za starije osobe u Lastovu jao ispostava Doma iz Vele luke,i čim se završi rasteretit će se i ovaj dom.

Skokandić je obišao sve prostore,rukovao se s nepokretnima,i prije odlaska prema Blatu i Veloj luci ( s istim razlogom kao i u Krčuli) morao se je ponovno vratiti u blagovaonicu gdje je s štićenicima zapjevao Radujte se narodi.

Tekst i snimak : Niko Perić.

Pošalji dalje: