Na pošip se trošilo više nego na baštinu

posip

Na sjednici Gradskog vijeća Korčule, nedopustivim se ocijenilo činjenicu da se lani za uređenje i održavanje kuće Marka Pola potrošilo 18 tisuća, za očuvanje starogradske jezgre 12,8 tisuća kuna, a samo na konzumacije u gradskim ugostiteljskim objektima 72 tisuće kuna.

Prema informacijama vijećnika, samo u jednome lokalu “na iće i piće” potrošeno je 28 tisuća kuna. Za vino pošip, Grad je iz troškova reprezentacije platio više od 17 tisuća kuna, a samo je godišnji račun prema HTP-u Korčula iznosio 158 tisuća kuna. Vijećnik Korčulanske lige Ivan Andrijić, ocijenio je da su planirani troškovi reprezentacije od 100 tisuća kuna u vremenu recesije preveliki.

Dosadašnju praksu trošenja proračunskog novca ocijenio je lošom, zatraživši veću transparentnost u prikazu troškova reprezentacije.

– Poražavajuće je da Grad za obrtnike Korčule, koji zapošljavaju 700 radnika, izdvaja 10 tisuća kuna, a susjedna općina Blato s 18 tisuća kuna stimulira svakog novog obrtnika koji počne privatni posao, a daje i subvencije od 50 posto njegove mjesečne plaće, na rok od jedne godine, kazao je Andrijić.

– Stari grad, spomenik nulte kategorije i kuća Marka Pola, dva su glavna razloga dolaska turista u Korčulu i glavninu proračunskog novca trebamo usmjeriti na te stavke, zaključio je drugi vijećnik Korčulanske lige, Vjeran Filippi.

(Slobodna Dalmacija)

Pošalji dalje:

2 komentara “Na pošip se trošilo više nego na baštinu

 1. Polu_Skojar (Uredi)

  Sa Foruma:
  “Citan ode u vjestima da je KO komuna potrosila silne solde na Posip pa se pitam sto je sa drugin vinima KO podrucja zasto se ni i drugin vinima bancilo ili je na ti nacin prolazilo ono sto ne ide po butigama
  Jerbo jos mi je u tintari ono ka san prin dodinu dana hodijo van sezone u oni podrum kola autobusne stanice i pitan butigara da mi utoci bidonic Posipa na refuzo a on ce meni da oni ne drzu Posip jerbo da je skup i da ga van sezone niko niti kupuje niti pije
  Znaci oni su uz Gradske Uprave bancili Posip za dobrobit proizvodjaca”

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Polu_Skojar (Uredi)

  Nego dosla mi je napamet jedna istinita prica koju mi je pricala jedna draga osoba svojevremeno angazirana na prikupljanju humanitarne pomoci u jednom EU velegradu. Normalo u tom pozivu humanitarca je i biti pozvanim na razno-razne priredbe, recimo i one organizirane od diplomatsko-konzularnih predstavnika. Tako kada bi isli na coctel-party recimo organiziran od USA konzulata onda bi se samoposluzujuci zadovoljili sa hamburgerchichima i pepsicama ali zato kada bi se islo na party-je organizirane od africkih diplomata cije drzave grcaju u dugovima tada se tamo bancilo delicijama spravljenim od vrhunskih FR kuhara, posluga od super servirantica, domacini u velebnim odorama.
  Jednom rijecju sto je god drustvo losije stalo to se je bancilo to vise i to bolje.
  Nije li to prirodni zak(l)on koji vrijedi i u nas na Skoju & okolici?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.