Vela Luka: Dom zdravlja dobio mamograf

Velolučki i blatski ogranak Lige protiv raka Pelješac-Korčula-Mljet – Lastovo, u zajedničkoj humanitarnoj akciji za manje od godine dana prikupili su 470.000 kuna i nabavili mamograf. U utorak 24. siječnja poslije podne predali su ga na uporabu medicinskoj službi Domu zdravlja “Dr. Ante Franulović” – Vela Luka. Svečanosti puštanje u rad mamografa nazočili su liječnici iz Doma zdravlja Vele Luke i Blata, ostalo medicinsko osoblje, Marin Barčo ravnatelj Doma zdravlja, Nikša Žuvela, ing. radiologije, čelnici Općine Vele Luke i Blata.

Predsjednik Udruge Lige dr. Ante Komparak, Arminija Šeparović predsjednica ogranka Lige Vele Luke, Ana Simoni predsjednica ogranka Lige Blata, voditeljica Lige za Pelješac Nelka Ožić Bašić i žene iz Vele Luke.

Dr. Ante Komparak, predsjednik Udruge pozdravio je prisutne i zahvalio se  svim donatorima i ostalima koji su na razne načine pomogli u ovoj humanitarnoj akciji nabave mamografa. A posebno članovima Udruge Lige  protiv raka u Veloj Luci i Blatu, koji su uložili veliki trud i za manje od godine dana uspjeli prikupiti dovoljno sredstava za kupnju  mamografa. Uporabom ovog suvremenog aparata za rano otkrivanje raka dojke uspješno se može izliječi i veliki broj oboljelih žena od ove opake bolesti – kazao je dr.Komparak.

M.C. – DV

Pošalji dalje: