HSS izgleda kao brod koji tone

Hrvatska seljačka stranka Dubrovačko-neretvanske županije ne funkcionira već dvije godine.

Nakon što je središnjica raspustila ŽO stranke, u veljači 2010 godine i imenovala nekoliko povjerenika, koji su vrlo brzo samovoljno napuštali dužnost, obvezna izborna skupština stranke za Dubrovačko-neretvansku županiju nikada nije održana.

Na kraju se i sam predsjednik HSS-a, Josip Friščić obvezao srediti stanje u stranačkim redovima na hrvatskom jugu, no u tome očito nije uspio.

Podsjetimo, HSS je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji raspušten nakon otvorenih sukoba, Stipe Gabrića Jambe i Ive Muje, tadašnjeg predsjednika županijske organizacije i državnog tajnika u ministarstvu turizma.

Iako je stranačka podružnica raspuštena legalno, statut stranke nije do kraja ispoštovan jer je propisan rok od 120 dana nakon raspuštanja da se sazove nova izborna skupština i izabere novo vodstvo.

Stranački život je kako-tako funkcionirao do nedavnih parlamentarnih izbora kada je HSS doživo potpuni debakl, osvojivši samo jedno zastupničko mjesto.

Nakon toga pobunili su se gradski i općinski odbori, optuživši aktualno vodstvo za koaliciju s HDZ-om zbog čega su stranku kaznili birači.

Predsjednik OO HSS-a Slivna Željko Bartulović, ističe da raspuštanje i potpuno zapuštanje žpanijskog HSS-a jasno govori o radu istaknutih predstavnika ove stranke, koji su onemogućili gradske i općinske organizacije na ovom području da se predstave u krovnim tijelima stranke.

– Nama članovima HSS-a iz Dubrovačko-neretvanske županijske organzacije uskraćuju se Ustavom zajamčena prava, da se kandidiramo, da biramo i da budemo izabrani, pošto smo još članovi ove političke organizacije – kaže Bartulović.

Kao predsjednik OO HSS-a Slivno, kao član nepostojećeg odbora ŽO HSS-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji mogu samo konstatirati da bih trebao prihvatiti svaki odabir u Zagrebu, ali ja to neću i ne želim, rezolutan je Bartulović.

– Nažalost, naša stranka radnika i seljaka izdala je svoje birače za povlastice i pozicije nekolicine pojedinaca iz najužeg stranačkog vrha. Koalicija s HDZ-om nas je potpuno uništila pa HSS danas izgleda kao nasukani trgovački brod koji tone, zaključuje Bartulović.

Stanislav SOLDO – SD

Pošalji dalje: