Održana smotra Lidrano 2012.

Danas je u Kino sali Liburna u Korčuli održana Međuopćinska smotra dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva osnovnih škola s otoka Korčule i Lastova.

Domaćin je bila OŠ Petra Kanavelića iz Korčule koji su se iskazali skupa sa svojim nastavnicima kao pravi domaćini, kroz druženje, hrabrenje, savjete, međusobne prognoze kroz prikaz pojedinačne scensko-dramske izvedbe, i svi skupa su oduševili publiku koja je zauzela svaku klupu u kino dvorani da bi na kraju velikim aplauzom pozdravili sve izvođače i njihove mentore, poželjevši ovakvu kvalitetu nastupa na Županijskom Lidranu.

Nije bilo lako ni Povjerenstvu u sastavu: Darinka Krstulović, Ivica Žaknić, Mara Burmas, Milojka Skokandić, Lana Filippi Brkić i Goran Duka, koji su se potrudili da svojim odlukama i savjetima podrže mlade glumce u njihovim prvim scenskim koracima.. Na Županijski Lidrano su se plasirali: U kategoriji pojedinačnih nastupa Matej Bokšić 2.razred OŠ Petra Kanavelića iz Korčule uz svoju voditeljicu Dragoslavu Radovanović izveo je prikaz Grga Čvarak autora Ratka Zvrka.

Na Županijski Lidrano uz Monolog Anti reklama za knjigu ide Robert Krajančić, 3.razred OŠ iz Smokvice sa svojom voditeljicom Marinom Šego.

U kategoriji Skupni nastupi za dramsko-scenske igre su se plasirali: učenici 2.i 3.razreda OŠ iz Smokvice koji su sa svojom voditeljicom Vinkom Salečić izveli predstavu CRvrčak i mrav. Uz njih na Županijski Lidrano idu učenici 5.razreda OŠ Vela luka koji su sa svojom voditeljicom Mirjanom Žuvela izveli predstavu pod nazivom Priča iz Brbljavije.

Tekst i snimak: Niko Perić

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Održana smotra Lidrano 2012.

  1. duh (Uredi)

    Poprilično nedorečen članak. Nisu navedena sva djeca čija djela sudjeluju na natjecanju. A to je, valjda, ipak u ovome svemu najbitnije.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.