U Pupnatu je održan 4. susret pupnatskih vinara


U petak 27. siječna održan je u Pupnatu 4. po redu godišnji susret pupnatskih vinogradara i vinara kojeg organizira mjesna Udruga za promicanje kulture vina “Pampinata”.
U susretu natjecateljskog karaktera sudionici su donijeli na kušanje 14 bijelih i 11 crnih vina. Kvalitetu vina ocijenjivao je stručni žiri u sastavu: Perica Žuvela, Marija Mrgudić,
Maja Cebalo, Borovac Ivica te Milina Franko Bire, kao i svi sudionici natjecatelji ove manifestacije između kojeg se izabrao najbolji ocijenjivač .

Nakon provjere kvalitete i posljednjeg vina, Perica Žuvela je u ime ocijenjivačkog suda komentirao svako vino i održao kratko predavanje o poboljšanju kvalitete vina.

Zahvaljujući ovim susretima, zamjetan je napredak u kvaliteti samih vina, a ovogodišnja priznaja osvojili su; za najbolje bijelo vino Dario Tvrdeić, drugo mjesto Mate Blitvić, treće mjesto pripalo je Nikoli Stanišiću, za najbolje crno vino Ante Tvrdeić, drugo mjesto Ante Violić i treće Nikola Stanišić, a za najboljeg ocijenjivača natjecatelja proglašen je Marko Tvrdeić.

Ova manifestacija je održana u ugostiteljskom objektu “Pagar”.

Pošalji dalje: