U susret plesu maturanata Srednje škole Korčula

U susret ovogodišnjem maturalnom plesu koji će se održati u subotu,18. veljače 2012. danas su maturanti Srednje škole „Petra Šegedina“ iz Korčule iskoristili lijepo i sunčano vrijeme da bi šetnjom po gradu razgovarali u skorašnjem rastanku zajedničkog školovanja, i na nekoliko atraktivnih gradskih lokacija su uz pomoć profesionalnih fotografa i snimatelja zabilježili zajedničko druženje bez profesora ili roditelja. Tako će njihove fotografije biti i u školskom godišnjak i spomenaru.

U potpunoj praznini javnih događanja, njihov veseli korak je privukao pažnju prolaznika, ali i komentare o budućnosti ovih mladih otočana koji se u nikakvim uvjetima ne mogu konkurirati s vršnjacima na kopnu iako postižu zapažene rezultate na svim natjecanjima. Nemaju ni kompletnu nastavu u njihovoj zgradi,nego su podstanari OŠ „Petra Kanavelića“ koji jedva čekaju da se srednjoškolci isele jer bi tako nestala poslijepodnevna nastava za učenike OŠ.

Ova je škola specifična po obrazovanju. Kako kaže ravnatelj Lovre Botica po broju učenika su najbrojnija srednja škola na hrvatskim otocima koja obrazuje učenike u općoj gimnaziji, tehničkoj školi te u industrijsko obrtničkim zanimanjima. Mi danas imamo 338 učenika u 18 razrednih odjela i 57 zaposlenih,riječi su ravnatelja.

Prof. Maja Šestanović nam je napomenula da je ovaj zajednički susret po gradskim ulicama izdvojen od maturanata srednje škole u GK Sveti Antun, koji su također imali sličan program, potvrdila nam ke razrednica Lidija Radovanović.

Čuli smo i njihove želje,da završe srednjoškolsko obrazovanje,i fakultetsko za one koji se upišu,i da pronađu zaposlenje u svom gradu ili otoku.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje: