Policajac uzgajao i prodavao marihuanu

Odjel kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske je proveo kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim policijskim službenikom iz Vela Luke, zbog sumnje na zlouporabu opojnih droga temeljem čega je zatražen nalog za pretragu doma i drugih prostorija koje isti koristi. Policijski službenik je na bolovanju.

U nedjelju 20. prosinca, u obiteljskoj kući u Vela Luci 29-godišnjeg policijskog službenika pronađen je plinski revolver s 4 kom pripadajućeg streljiva, 8 kom puščanog streljiva, pištolj ručne izrade, tvar nalik na opojnu drogu marihuanu pomiješana s duhanom težine 0,2 grama. Izvršenom pretragom osobnog vozila marke BMW, splitskih registracijskih oznaka, u vlasništvu navedenog pronađeno je 0,2 gr mješavine opojne droge marihuane, kutija foto filma s tragovima marihuane i jedan mobitel s pripadajućom SIM karticom.

Policijski službenici su također izvršili i pretragu poljske kućice u Vela Luci, u vlasništvu 51-godišnjaka iz Vela Luke (otac policijskog službenika) kojom prilikom je pronađen trotilski metak težine 250 gr, inicijalna kapisla i 26 komada puščanog streljiva. Svi predmeti pronađeni prilikom pretrage su uz izdavanje potvrde od navedenih oduzeti. Policijski službenik je jučer, u popodnevnim satima uhićen i doveden u prostorije Policijske postaje Korčula na kriminalističko istraživanje.

Osnovano se sumnja da je policajac uzgajao opojnu drogu marihuanu u Vela Luci, istu prodavao i davao na uživanje osobama s područja Vela Luke.

U dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom u Dubrovniku osumnjičeni će danas uz kaznenu prijavu poradi osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga (posjedovanje, proizvodnja, preprodaja i davanje opojnih droga na uživanje) biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

Za počinjenje prekršaje iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i Zakona o oružja, protiv 29-godišnjaka slijedi optužni prijedlog redovnim putem.

Također, zbog počinjene teže povrede službene dužnosti policijskom službeniku slijedi udaljenje s dužnosti.

Protiv 51-godišnjaka iz Vela Luke podnosi se kaznena prijava redovnim putem Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku poradi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

A.Ke. (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje:

2 komentara “Policajac uzgajao i prodavao marihuanu

 1. Mediaveli (Uredi)

  Ma jesan li ja zamantan oli je štogo drugo u pitanju? Hoti bi znat kako su vagali 0,2g marihuane? Na tako nešto se pristojan pulicjot koji imalo drži do sebe, ne bi sagni ni da leži na putu. A plinski pištol se u svakoj specijaliziranoj prodavaonici u Hrvatskoj legalno prodaje, bez legitimiranja. A što reć za oduzimanje mobitela? Jesmo li uskoro najebali ako budemo imali mobitel? Pristojnosti radi, triba reć i da je možda novinar ili onaj ko mu je da podatke sve malo simplificira. A ja sve ništo mislin i da ti čovik ni bi na bolovanju poradi fizičke bolesti.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Polu_Skojar (Uredi)

  Sad su nabavili toliko precizne vage nasi policijoti (nakon afere pituravanja tunela na Dalmatini di su zakidali na tezini) da mozi dlaku rascipat na cetiri komada i potla je izmirit komad po komad 😉
  Nego cujo san da su policijoti oni od mora svercali sa nafton sa neznan jeli to bilo u Plocama ili di blize 😉
  Triba jude bolje platit pa ce kvalitet posla bit bolja 😉

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.