Policija zaustavila automobil pun provalničkog alata

Policijski službenici auto ophodnje iz Korčule u  nedjelju su oko 22 sata, kod pogona Radež na području Blata, prilikom rutinske kontrole prometa izvršili pregled vozila splitskih registracijskih oznaka. Tom prilikom su u prtljažniku vozila pronašli veću količinu provalničkog alata: više odvijača s plastičnim i metalnim drškama, otpirače tzv. „pajsere“, čekić, baterijske lampe, više vunenih kapa, rukavice, kliješta za rezanje građevinskog željeza, samoljepljivu traku i druge alate.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 24-godišnjakom koji je upravljao navedenim vozilom, kao i nad druge dvije osobe u dobi od 24 i 20 godine, koji su svi iz Splita, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je vozač počinio kazneno djelo Poticanja iz čl. 37. KZ-a na način da je prethodno dogovorio s druge dvije osobe nabavku provalničkog alata i vozila s namjerom počinjenja težih imovinskih kaznenih djela na području Korčule.

Budući da su ih policijski službenici otkrili, moguće krađe na području Korčule su spriječene, a protiv osumnjičenog 24-godišnjaka slijedi kaznena prijava redovnim putem.

lp /Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje: