Kostimirani koncert učenika korčulanske glazbene škole

Umjetnička škola Luke Sorkočevića- Dubrovnik – Područno odjeljenje Korčula u suradnji s Centrom za kulturu Korčula priredili su danas (subota, 18.veljače 2012.) u kino sali Doma kulture tradicionalni kostimirani koncert polaznika Osnovne Glazbene škole Korčula, koji su plijenili pozornost, kako glazbenim umijećem tako i svojim kostimima.

Nažalost, mali broj posjetitelja nije mogao popuniti prazninu kontakta između aplauza i izvođača na pozornici, koji su sa svojim profesorima stvorili lijepi ugođaj izvodeći djela najpoznatijih skladatelja kao i suvremene skladbe. Mijenjali su se instrumenti: klavir, klarineti, violine, gitare, blok-flaute, dok je na kraju koncerta Zbor osnovne glazbene škole, (uz klavirsku pratnju prof. Marina Stanković, i dirigent prof. Ljubica Milošević) izveli skladbu Zima Petra Iliča Čajkovskog, zatim i tradicionalnu američku pjesmu Rock My Soul.

Inače ovo je tradicionalni 16. po redu kostimirani koncert koji se svake godine održava u Korčuli,gdje su uz učenike bili i njihovi profesori koji su i pripremili program:

klavir Tihana Penjak i Marina Stanković, puhači Riko Peručić, gitara Tomislav Žerovnik, violina Renata Prizmić Linarić, dok je zbor vodila Ljubica Milošević.

Tekst i snimak: Niko  Perić

Pošalji dalje: