Nikad dosta dobrih ideja

Žalosna priča o „restoranu Liburna“ započela je prije više godina i nikako da dočeka sretniji završetak poput ipak sretnije sudbine Doma kulture u Žrnovu, koji je iako izgorio do temelja danas u službi Žrnovu u pravom smislu onih javnih potreba koje takvi objekti trebaju pružati svojim građanima i svom mjestu.

Nakon što je HTP Korčula napustio ugostiteljski dio objekta Liburna u Korčuli, u veljači 2002. Poglavarstvo raspisuje natječaj za davanje ugostiteljskog dijela u zakup za 3.100 Eura mjesečno. Trebalo je 6 godina da se Grad otarasi najmoprimca koji je objekt koristio, u njemu radio a da najma nije nikada platio. Za činjenicu kako je gradska kasa oštećena za minimalno 2.000.000 Kn nije nikog briga. Druge „manje“ ostavljene dugove i već plaćene troškove (struja npr.) neću pojedinačno ni spominjati. Ionako ih je već malo-pomalo podmirio gradonačelnik (iz gradskog proračuna).

O pokušaju da se „Liburna“ zamijeni za Arsenal pisao sam na iKorcula.NET-u u prosincu 2007. Da, radi se o istom Arenalu koji je bio vlasništvo Grada Korčule do 90-tih kada je namjerno omogućeno Gradini da postane vlasnik raznoraznim političkim i sudskim smisalicama u stilu čuvene hrvatske pretvorbe i privatizacije (o tome je objavljen članak 2004.). Poglavarstvo iz perioda 2001. – 2009. ne samo da nije poduzelo ništa da se ispravi i poništi otuđenje tako vrijedne građevine poput Arsenala već je baš suprotno, poduzelo sve potrebno da zaustavi moje nastojanje za pokretanje sudskog spora za povrat Arsenala odugovlačenjem do zastare.

Paralelno sa time, sudski vještak Zdravko Nivić iz Dubrovnika, dostavlja u Korčulu u ožujku 2007. procjenu vrijednosti Arsenala, restorana Liburne i još nekih nekretnina koje kolaju među lokalnim političarima i koje dokazuju ispravnost zamjene Liburne za Arsenal. Mijenjaj svoje za ono što je bilo tvoje.

Je li objavljeni članak o tome spriječio ili barem utjecao da se „trampa“ ne dogodi, ne znam.

I tako, prođu godine.

2008. u ljeto, novi pokušaj iznajmljivanja natječajem koji propada zbog odustajanja najmoprimca (želio je nakon natječaja da mu se aneksom dopusti korištenje gornjeg kata iako gornji kat nije ni bio predmet natječaja).

I tako, stiže još jedna zima uz opet nove ideje. Stiže iz Splita naručena i plaćena oko 40.000 Kn dokumentacija pod nazivom „Dokumentacija za uređenje objekta Liburna“. O kakvom se uređenju radi i kakva je buduća namjena objekta znaju valjda naručitelji. Dokumentacija kola od proljeća među lokalnim političarima baš poput onih Nivićevih procjena iz Dubrovnika.

U ljeto 2009. na katu objekta uređena je kancelarija za potrebe ustanove „Športski objekti Korčula“, a nedavno se već dobro propali objekt čisti od smeća i stvaraju se kakvi-takvi uvjeti za održavanje Božićnog sajma i Dočeka Nove godine.

A nakon sastanka 13.10.2009. održanog u Gradu Korčuli na kojem su predstavnici Grada prezentirali ideju o dogradnji Doma kulture s prizemnim objektom stiže Gradskim vijećnicima pismo namjere OTP banke koje će biti na dnevnom redu 28. prosinca na 9. sjednici Gradskog vijeća.

Zaista pohvalno da „predstavnici Grada“ još uvijek imaju ideja vezanih uz „restoran Liburna“ pa ostaje samo još jedno pitanje – koliko će građani to još plaćati?

T. Andrijić

Pošalji dalje:

24 komentara “Nikad dosta dobrih ideja

 1. jadranko (Uredi)

  Nadasve pohvalno od Vas gosp. Andrijiću što ste još jedanput podsjetili čiatelje Vašeg web site-a od kronologiji događaja ex restorana Liburne.Nakon pročitanog članka na službenim stranicama grada Korčule preuzeo sam materjal kojeg spominjete i pažljivo ga proučio.Ne sporim da je uvod kojeg ste napisali točan mada mislin da u toj cijeloj priči nedostaju pojedini detalji koji bi doprinjeli da ste priča upotpuni no vratimo se Liburni.Proučavajući pismo namjere jasno je da je ideja potekla od predstavnika Grada i po mom shvaćanju jednostavno bi bila ovakva.Na mjestu terase restorana Liburne, Grad bi sagradio novu zgradu koja bi se trebala financirati iz unaprijed plačenog najma Otp banke.Grad bi dobio (nadam se) vrijedan objekt a Otp banka dostojne poslovne prostorije.Ostaje naravno pitanje arhitektonske usklađenosti prostora ali to je pitanje za drugu raspravu.Nadalje postoji i nekoliko ne "napisanih" stvari koji bi trebalo istaknuti.Da li bi krovni prostor (čitaj terasa) na novoizgrađenom objektu bila dio starog objekta Liburna.Ako da s time bi se nadoknadila izgubljena terasa na kojoj bi se izgradio objekt.
  Ono što me više brine u Vašem presjeku ovog prijedloga je apriori odbijanje ovakvog prijedloga a da, koliko je vidljivo iz članka niste upoznati sa detaljima ovog "projekta".Opet ste uzeli sebi za pravo kritički govoriti o nečemu o čemu iskreno govoreći ili ništa neznate ili niste upoznati.Govorim naroavno samo o pismu namjere a ne o povijesnom pregledu restorana Liburne s kojim ste detaljno upoznati.
  Nebi bilo prvi put da se zgog takvih stavova dogodi da se u Korčuli stopiraju projekti (čitaj Kerum) pa da se preko kanala otvaraju Super Konzumi dok se u Korčuli građani opskrbljuju u neadekvatnom i sramotnom Konzumu.
  Javna je tajna da je projekt Kerum blokiran od strane oporbenih lokalnih političara kojima ako ne onda onda sada pripadate i vi.
  Već sam nekoliko puta pisao na ovim stranicama da od pozicijskih pa tako i opozicijskih političara treba očekivati kritiku ali i riješenja, a od vas vidim samo kritiku i u ovom slučaju neargumentiranu.
  Možda bi bilo dobro da Grad odustane od ovog projekta za kojeg nemislim da je spektakularno dobar ili katastrofalno loš, pa da Otp banka "odseli" u Orebić jer izgleda da ovom Gradu nije potrebno ništa samo puko zadovoljavanje ljudske taštine i ugostiteljski objekti obrtnika koji gledaći plaćeni porez na potrošnu poslužuju kokice i vodu.
  U nadi da ću na ovim stranicama pročitati Vaš detalji prijedlog o sudbini ex restorana Liburna, budite mi pozdravljeni!
  Svim posjetiteljima ikorcula.net-a želim blagoslovljen Božić i sretnu novu 2010. godinu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Tino Andrijić (Uredi)

  Napisao sam o kojim se detaljima radi, zar nije bilo dovoljno jasno?

  Pismo se nalazi na adresi http://web.korcula.hr/wp-content/uploads/11_OTP_pismo%20namjere.pdf – javno je i svatko ga može pročitati pa sam ga i ja više puta. Nema detalja o izgledu objekta.

  Ali skrenuli smo s teme. Nije OTP banka problem (čak suprotno) niti je predmet mog članka.

  Osobne razine zaista nema.

  Samo mi dopustite pravo (ali i dužnost) da preuzete obveze Gradskog vijećnika i izvršavam.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Tino Andrijić (Uredi)

  Detalje koje ste iznjeli, vezane uz financiranje i izgled novog budućeg objekta OTP banke, može znati samo osoba koja je uključena u "projekt" jer takvi podaci nisu napisani u pismu namjere.

  Stoga je neumjesno praviti se kako nemate veze sa time, što dovoljno govori o ostatku Vašeg teksta.

  Projekt ne odbacujem apriori zbog samog projekta ili zbog OTP banke već zbog istine da su projekt "osmislili" ili bolje rečeno "organizirali" isti ljudi koji su odlučivali o svakom aspektu objekta Liburna od 2001.

  Koliko skupo? To lijepo piše iznad.

  Ono što mene više brine (s obzirom da i Vi gosp. Jadranko sudjelujete danas u izvršnoj vlasti Grada Korčule – ma koliko ćete tu činjenicu puta negirati siguran sam), je Vaše argumentiranje problema sa projektom Kerum – javnom tajnom?

  Javna je tajna da su neki gradski oci plaćeni za "Liburnu" sa po 20.000 Eura i da se zbog "guranja" projekta Kerum nekima dijele stanovi u Splitu i Zagrebu.

  Dovoljno sam ozbiljan da takve "javne tajne", koje nisu potkrijepljene dokazima ne koristim kao argumente – za razliku od Vas. To bi ipak bilo zločesto i nekorektno i svrstalo bi se u "šporku" političku borbu.

  Osobno, više me brine ne zainteresiranost policije i drugih službi za ono o čemu je više puta pisano na ovom portalu (od Arsenala do Liburne).

  A nedostatak odgovornosti za gore šturo opisanu "kronologiju" Liburne kod odgovornih u vlasti, govori o njima samima dovoljno.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. jadranko (Uredi)

  Stvarno mi nije jasno o kakvim detaljima govorite.To upravo dokazuje činjenicu da tekst pisma niste ni pročitali već umjesto činjenica spuštate sukob na osobnu razinu.U nikakvoj izvršnoj vlasti ja ne sudjelujem niti imam namjeru.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. INSIDER (Uredi)

  PO DOBROM STAROM OBIČAJU, EVO NAM NOVE KOSTI. SAD ĆE MO SE GLODJAT OKO OTP BANKE I NOVOG PROJEKTA UMISTO DA NA ROBIJI ZAVRSI, ODN. ZAVRŠE ONE KOJI SU KRIVI ZA POTPISIVANJE I NEPROVODJENJE UDOVORA O NJAMU IZ 2002.
  TALIJAN NAS U KONAČNICI KOŠA VIŠE OD 2.000.000 KUNA.
  POLITIČARI SAMI SEBE NEĆE TUŽIT, A POLICIJA JE NEPISMENA DA BI I U OVOM TVOM PISMU PRONAŠLA ELEMENTE GOSPODARSKOG KRIMINALA. BILO BI NPR. DOVOLJNO PO ORRČULANSKIM KUĆAMA POPISAT INVENAR IZ ŠATUŠA I PROVJERIT KAKO JE PLAĆENA VODA ZA TAJ OBJEKT.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Mediaveli (Uredi)

  Ovo već počinje na nešto sličit. Jedna primjedba Tinotu: nije važno je li Jadranko dio aktualne vlesti ili nije. (Čudno mi je da kad ti kiji imaš uvid u sve vlasnike "nickova" kažeš Jadranku da je on vjerojatno u vlasti, a on to energično odbija). U svakom slučaju meni nije jasno s kojih se pozicija javlja, ali mi dobar dio njegovog teksta zvuči kao obranaštvo ali bilo bi mi drago da me demantira.
  Bez obzira na sve, važno je da odluka koja u "slučaju Liburna i Arsenal" bude donesena, bude u korist Grada i da se na nju ne čeka slijedećih deset godina.
  Tino, možda je došlo i vrime da se neke "glasine" serviraju USKOK-u jer oni imaju više mogućnosti da se s time pozabave nego ti ili Jadranko.
  Nisam znao de je projekt Kerum (u Potoku?) torpediran. Znači li to da ćemo ljetnu sliku po rivama i šetalištu zadržat ne samo u sjećanju.

  Lipi Van bili blagdanski dani a Nova Van donila sve što poželite.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. nick (Uredi)

  Ponukan predhodnom raspravom, iako se nisam mislio više ukljućivati u rasprave na ovome website-u, moram reagirati. Mislim da ovaj website postaje oglasna ploča samo jedne političke opcije i nije mu svrha neovisno izvještavanje o daogađajima u Korčili već prikupljanje jeftinih političkih poena. “Admin” mi nije u dva navrata odgovorio zbog čega u anketi o krivcu za stanje u HTPK nije jedna od opcije bio nadzorni odbor tvrtke, a koji inače kontrolira korčulanski HDZ i HSS, već je razlog ignoriranja odgovora naveo moju anonimnost. Inače sam mišljenja da je rješenje HTPK ključno za pomicanje ovog Grada sa mrtve točke. Samo bi napomenuo da nisam javna osoba ne sudjelujem aktivno u političkom životu te ne smatram nužno da se osobno predstavljam, ne skrivam da je moja politička orjentacija bliska trenutnoj poziciji u Gradu Korčuli iako nisam u potpunosti zadovojan trenutnim kadrovskim i organizacijskim rješenjima. To što ovaj website ima moućnost anonimnog komentiranja pobija argumente Admina da mi ne odgovori. Na ovim stranicama nisam još vidio kritike na rad ljudi bliskih opoziciji u Gradu Korčuli. Npr. nakon uvjeravanja biračkog tijela o neminovnosti političke vertikale, sada moramo prikupljati humanitarnu pomoć za kupnju sanitetskog vozila vertikali uprkos, naime Dom zdravlja Korčula je županijka ustanova. Povećanje plaća u Županijskoj lučkoj upravi Korčula u vrijeme najveće gospodarske krize u zemlji, isto tako županijeka ustanova. Još uvijek neznamo dali je HDZ Korčule za ili protiv da se u novom zakonu upravljanje Lučkom upravom Korčula dodijeli Gradu Korčuli ili su za to da ostane Županijska ustanova. Međutim kada jedna banka transparentno napiše pismo namjere koje se usput objavi na stranicama grada i kada Gradonačelnik i gradska uprava razmatraju tu ponudu onda je to sumnjivo, kao da je cijenjeni Gospodin vijećnik zaboravio da je on sa svojim glasom u vijeću mogao sprijećiti nepovoljan ugovor sa bivšim najmoprimcem. Ja nažalost ne vidim da se događaju neki veliki pomaci u gospodarenju ovim Gradom, ali vrlo dobro vidim da je rad sada puno transparentniji kako prema javnosti tako i prema gradskom vijeću negu u vremenu kada ste vi bili dio vlasti u Gradu,a ove stranice su bile puno objektivnije. Zato vam sada preporučam zakup nove domene “hdz i korcula.net”, pa možda gore spomenuta OTP Banka dio novca od Podravke kojeg ima vezanog tajnim ugovorima možda transferira HTP Korčuli d.d. kako bi 200-tinjak radnika osjetilo radost u ove tmurne i kišne blagdane. Svima želim sretan Božić, puno više dobrote i puno manje poznate korčunske zavisti u 2010. godini.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. nick (Uredi)

  Da slažem se da vijeće nije raspravljalo o spomenutom ugovoru, ali postoji razni oblici političke borbe, a vi ste ipak ušli i u drugi saziv gradskog vijeća u istoj stranci, u istoj koaliciji i za razliko od sada sa Gradonačelnikom koji nije neposredno biran, tako da se ne možete abolirati sa dva postavljna pitanja. Ako to nije bilo vrijedno večeg političkog aganžmana tada zsšto je vrijedno danas.
  Sslažem se inače sa vašom kritikom gospodarenja restoranom Liburna, ali sam reagirao jer mislim da stranice koje pretendiraju biti KORČULANSKE moraju biti kritične prema svim nepravilnostima koje nisu u intresu Korčule, a ne selktivno ovisno o dnevnopolitičkim potrebama. Upravo evo sada će ova tema biti točka na Gradskom vijeću za razliku od vremena kada ste vi bili dio vlasti.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Tino Andrijić (Uredi)

  Zašto me lažno optužujete da sam mogao – citiram: "svojim glasom spriječiti nepovoljan ugovor sa bivšim najmoprimcem" – kada Gradsko vijeće o tome nije nikada odlučivalo već tadašnje Poglavarstvo na čijem je čelu bio današnji gradonačelnik.

  Baš suprotno, na sjednicama vijeća 26.9.2002. i 22.12.2003. postavljao sam tada "nezgodna" pitanja u vezi poštuje li najmoprimac obveze prema Gradu Korčuli. Odgovore pogodite sami.

  Što se nadzornog odbora HTP-a tiče, "kontrolu" u istom ima ona politička opcija koja upravlja državom. Samostalno zaključite tko je od 2001. do danas to bio.

  Slažem se da je službena dokumentacija Gradske vlasti putem interneta od 2001. do danas zaista transparentno dostupna javnosti. Uostalom, pročitajte moj nedavno objavljeni članak o tome (http://www.ikorcula.net/press/2009/11/nove-sluzbene-internet-stranice-grada-korcule/).

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Tino Andrijić (Uredi)

  Drago mi je da ste se ispravili vezano uz vašu laž kako nisam glasovao.

  Da vas nisam demantirao, vjerojatno bi (kao i često dosad) laž vremenom postala istina. Uvijek sve ovisi o upornosti kojima se plasira.

  Primjetili ste da sam nešto lagao u članku i komentarima iznad?

  Nego, sjednice iz 2002. i 2003. sam spomenuo jer postoje zapisi, jer se radi o službenoj razini i jer pokazuju pravovremeno uočavanje problema.

  Grad je reagirao godinama kasnije.

  Meni ne treba abolicija zbog izgubljenih najmanje 2.000.000 Kn. Vi i neki raniji sudionici u ovoj raspravi uporno želite da svi zaboravimo na taj novac i pravimo se budale. Koga ustvari abolirate?

  Naravno, dnevna politika i stranke uvijek su bili dobar izgovor za izbjegavanje odgovornosti.

  Za kraj, na dnevnom redu Gradskog vijeća nije bivši zakupoprimac Liburne i izgubljeni miljuni, već jedna ideja o dogradnji tog objekta.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 11. nick (Uredi)

  Očito sm se bio krivo izrazio. Mislio sam da ste vašim glasom koji je bio presudan za održavanje vlasti mogli utjecati za izvršnu vlast, a ne da se o samom ugovoru glasalo. Ne samo da niste uspjeli utjecati već ste se još jednom našli na koalicijskoj listi unatoč tome što ste znali o “nepravilnostima” u radu Poglavarstva. Za razliku od vremana kada ste vi paricipirali u vlasti, sada će ova tema (restoran Liburna) biti točka u dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća. Ne slažem se sa time da se može skoro dva mandata sukreirati politiku upravljanja Gradom, a onda promjeniti politički plašt i pod njegovom zaštitom napadati taj isti period bez isticanja vlastitog dijela odgovornosti za navedena djela. Ako ćemo iskreno ni meni se ne sviđa ideja dogradnje zgrade restorana Liburne, ali tu su gradski viječnici izabrani na izborima da odluče o tome. Primjeto sam da vješto izbjegavate odgovore na otvorene teme i odgovarate samo na ono što vama odgovara (još nisam dobio odgovor zašto nadzorni odbor HTPK nije bio u anketi???). Isto tako smatram da se puno bolje snalazite u klupama Gradskog vijeća kao oporbeni vijećnik nego kao vjećnik pozicije, pa vam želim dugi staž u ovoj ulozi.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 12. Tino Andrijić (Uredi)

  Mandat mi je bio opoziv oba puta (zamjenski mandat). Doduše, mogao sam "dobru juhu skuhati".

  Ali tu treba postaviti i pitanje korektnosti prijenosa mandata osvojenog na jednoj listi drugoj listi kojoj ga građani nisu dali. Držim kako takvi potezi obično nisu korektni (osim u nekim iznimnim slučajevima) i kako obično opstruiraju rad umjesto da ga potiču (ponavljam – postoje iznimke).

  Istina, u prvom mandatu za takav potez i nisam imao (tada!) posebnih razloga (radilo se znatno kvalitetnije, stvari su išle naprijed a za propuste nisam znao dovoljno) dok je u drugom mandatu stanje postalo zaista grozno i otišao sam, poštujući izbor građana Korčule.

  Poštujem ga i danas i sutra ću, ali pisati i govoriti – Bogu hvala smijem, kao što mogu i snositi odgovornost za svoje izjave.

  Mislim da je tako korektno.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. nick (Uredi)

   OK! 🙂 Slažem se!
   Još me samo muči nadzorni odbor HTPK, sve sami stručnjaci u turizmu!!!! 🙁

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 13. Polu_Skojar (Uredi)

  Cujem da vinogradari Dingaca takodjer upiru prstom u Nadzorni Odbor zadruge drzeci ga odgovornim za neprimjerene i prekoracene investicije. Oni navodno iz tog odbora odgovaraju da “nisu znali koju su kartusinu potpisivali”. To je vjecni problem, bas ti Nadzorni Odbori u koje se stavljaju ljudi obicno za koje se drzi da su ozbiljni ali cesto namjerno ih se stavlja da bi samo neodgovorno podpisivali sto im se podastre.
  Neznam kakva je njihova odgovornost pred zakonom ali moralna odgovornos je svakako velika.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 14. lampuga (Uredi)

  a ka ovi nick lipo sve zna neka to i napise ili je i on skupa tamo s njima po nadzornim odborima pa nema koradja da se ne izlaje previse?!pisi nick pisi!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. nick (Uredi)

   Neznam, što to ja znam, a drugi neznaju? Jednostavno je kao i u cijeloj Hrvatskoj. Ljudi izabrani po političkim, a ne stručnim kriterijima donose ključne odluke za poslovanje tvrtke. Kada se privatna tvrtka nađe u problemima krivac je vlasnik. U našem slučaju vlasnika predstavlja nadzorni odbor koji imenuje upravu društva, odobrava sva veća ulaganja i prhvaća planove i izvještaje o poslovanju. Uz sve to kod ankete o krvcima za trenutno stanje u HTP Korčula d.d. koja je bila na ovome site-u nadzorni odbor nije bio jedna od ponuđenih opcija.Ja samo uporno pitam zašto???? Eto, to je sve što ja znam. Možda su ti ljudi najmanje krivi za probleme u tome društvu, ali kako primaju naknadu za svoju funkciju, mislim da im je bilo mjesto u anketi.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 15. Polu_Skojar (Uredi)

  Ma dobro, slusaj admin se nije sjetio stavit u anketu i odgovornost Nadzornog Odbora. Mi smo nasljedili stare bivso YU nazore da je Nadzorni Odbor zbir mudraca koji su odsvirali za dinamicno upravljanje firmom ili udrugom ali eto ako bas hocete mozu u Nadzorni Odbor pa ce tamo ako budu od volje "dat ruku koliko budu mogli". Nikada se od njih u nas nije trazila odgovornost pred zakonom. Nevjerujem da su clanovi Nadzornog Odbora placeni zbog toga sto su u tom odboru?
  Trebalo bi vidjeti sto zakon kaze o odgovornosti Nadzornog Odbora i to im i reci da njihov posao nije "per la finta" vec da mogu finuti i u buhari!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. nick (Uredi)

   Ma sigurno je bio "zaboravio" kao što bi "zaboravio# da je slučajno završio u neku drugu stranku, a ne HDZ, tko je postavio sadašnjeg ravnatelja Lučke uprave Korčula ili centra za kulturu ili ustanove za sport ili Hobera itd. Dosta je više nekopetentnih ljudi u nadzornim odborima i ispričavam se onima koji su kompetentni za funkcije koje obnašaju, na njih se ovo nije odnosilo.

   Prima se naknada za člana nazornog odbora HTP Korčula d.d.!

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. Tino Andrijić (Uredi)

    Kao što si i sam rekao… vlasnika predstavlja Nadzorni odbor.

    U anketi je bio “Fond za privatizaciju – Vlada” koji imenuje većinu u Nadzornom odboru koji naravno provodi politiku onog koji ga je imenovao.

    Možda bi sretnije bilo da nisam stavio Fond već Nadzorni odbor ali eto. Zar je potrebno toliko galame oko toga?

    Članovi tog Nadzornog odbora primaju naknadu.

    A kad već pitaš tko je imenovao/postavio ljude na mjesta koja spominješ.

    Ravnatelja Lučke uprave je imenovala, ako se nevaram Županijska skupština (SDP+HSS), ravnateljicu Centra za kulturu Gradsko vijeće (SDP+HSS), ravnatelja “Športski objekti Korčula” Upravno vijeće (prvi presedan) koje je izabralo Gradsko vijeće (SDP+HSS+NL Čempres) i Ravnatelja Hobera Gradsko Poglavarstvo u svojstvu Skupštine Hobera (SDP+HSS+NL Čempres).

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
    1. nick (Uredi)

     Vidiš kako ste se sad lijepo raspisali kada se ne tiče HDZ-a. Samo mi nije jasno zašto Kod HFP niste naveli stranke, kad ste već uz Gradsko vijeće, Gradsko poglavarstvo uredno naveli koje ga stranke kontroliraju, zar ne kontrlolira HDZ HPF. I još nešto, tko je i zašto odobrio povećavanje osobnih dohodaka u Lučkoj upravi Korčula (molim navesti stranke koje kontroliraju tu instituciju).
     Pozivam sve utjecajne Korčulane, političke stranke i sve koji mogu pomoći svojim utjecajem da lobiraju u Ministarstvu mora itd. da se upravljanje lučkim upravama dodjeli gradovima. Mislim da je to interes svih korčulanki i korčulana bez obzira na stranačke boje. Rive u korčuli su uvijek bile korčulanske i korčulani su ih izgradili.

     Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 16. Polu_Skojar (Uredi)

  Ako su clanovi Nadzornog Odbora placeni za to sto su u Nadzornom Odboru e onda osim moralne imaju i krivicnu odgovornost za svoje propuste ili loze poteze.
  Bilo bi zanimljivo znati koje su kvalifikacije i koja strucna sprema uvjet ulasku u Nadzorni Odbor?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 17. mozart (Uredi)

  Evo kad se vec govori neka se zna i ko je u Nadzornom odboru i koje stručne spreme.. Iako po meni najveću odgovornost ima sama Uprava a rezultati njihovog upravljanja su ono što imamo danas. Nadzorni odbor u RH je cisto politicka funkcija sto se moze vidit u velikom broju afera zadnjih par godina ( brodosplit, podravka..) kada nadzorni odbor nije nadzirao nista.

  Za članove Nadzornog odbora na 4 godine biraju se:
  1. Robert Pende, dipl. oecc., Zagreb, Brune Bušića 42., rođen 06. prosinca 1964., OI 15756290, PU Zagreb
  2. Jakov Belić, dipl. ing, Žrnovo, Žrnovo 704., rođen 30. studenog 1955., OI 100901677, PU Dubrovnik
  3. Vedran Leleković, pomorski ekonomist, Korčula, Korčulanskih domobrana 45., rođen 06. rujna 1954., OI 101036892, PU Dubrovnik
  (preuzeto iz zapisnika glavne skupštine dioničara d.d. HTP KOrčula – dostupno na web-u)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 18. Polu_Skojar (Uredi)

  I sto bi ti sad njih zatvorio? Oni su i izabrani da tamo “culu i dizu ruke”! Vidis da nema nikoga od hotelijersko-ugostiteljsko-turisticke struke?
  Oni ustvari ni nisu bili svijesni, u trenutku izbora, odgovornosti koja se pred njih postavlja niti su zamisljali da bi mogli biti pozvani na odgovornost.
  Sto sada sa njima? Za ih kazniti ti bi im naplatio ovrhom od onog sto imaju uknjizenog na sebe (kao da nisu platili globu za prekoracenje brzine kroz misto) ili …
  Popapila maca ili sto bi reko General Rojs ‘tko je jamija jamija je”

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 19. Polu_Skojar (Uredi)

  I radi ovoga te tuze sudom? Brze ti je to doslo nared moj Boze. A ja nemogu ima deset godista doc do kuce jer mi je zagradilo put i … ma daj. Nemaju oni u Sudu prioriteta ili hocu priduhitri USKOK-a da se on ne umisa?
  Di smo dosli moj Boze ????

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.