Završen muzički instrument „BUMBAS“

Ponosno vam objavljujem vijest,da sam dana 05.03.2012 god. u svojoj kučnoj radinosti uspi završit repliku nekad davnog donešenog instrumenta iz Afrike, kojega mi je moj „biž“ nono doni iz Port Elizabeth prin cca 150 godina…BUMBAS !

Ti prvi „BUMBAS“ svira se po gangama,u škojima i na balima. Poslin puno godina drugega je učin šjor Roko Skoko i meni otac Ruolfo Gatti,a asisti ih je Pere Gatti.

Ovo je treči!! Blagoslovili smo ga kako triba i vaja. Uz klapu „Štrop“,puno prijatelja i bevande!

Na njemu je par „muzičkih instrumenata krešilo (kastanjete, šuškalice, dijamantno gudalo…. itd). Nadan se da ovi današnji afrikoti nisu se sjetili ovakove ideje i dopune, davno zaboravljenog instrumenta.

U studiu Sandra Bačića upravo se vrše ispitivanja ovog instrumenta i semliranje. Ja sam vrlo ponosan na svoj rad,jer je Bumbas stvarno lipo ćut i zadovoljstvo je na njemu  svirat. Možeš na njemu postić dinamiku, pijano na forte-fortisimo !!

Ovo lito uz Bumbas klapa „Štrop“ obogatit će svoj repertoar uz duhovnu muziku, afričkog kontinenta.

Tonči Gatti

Pošalji dalje:

2 komentara “Završen muzički instrument „BUMBAS“

 1. brokin (Uredi)

  Trud ti se isplati.Nisam ga još čuo,ali zašto ne virovat tekstu!
  Kapa dole svima koji obnavljaju i rade na održavanju tradicija i oživlavanju uspomena na svoj grad.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Bilinaš (Uredi)

  Prin par setemana bilo je riči o famoznome bumbasu šjor Roka.Niko ni zna di je ti bumbas završi.Svi mi znamo koliko ti bumbas Tonči vridi kako za starije generacije tako i za mlade.Naklon do poda za rabotu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.