MNK ‘Lumbarda’ drugu godinu za redom pobjednik turnira ‘Škatula fulmini’

Pobjednik 9. Božićnog turnira „Škatula fulmini 2009“ drugu godinu za redom je MNK Lumbarda. U finalnoj utakmici pred prepunim gledalištem pod Balonom Lumbarđani su pobijedili ekipu „Pošipa“ iz Čare visokim rezultatom 8:1 (4:1). Unatoč tome što su poveli momčad „Pošipa“ nije se ozbiljnije mogla oduprijeti  kvalitetnijom i  uigranoj ekipi „Lumbarde „.

Članovi Druge – HMN jug opravdali su epitet favorita turnira, a pobjednički pehar i nagradu od 5000   kuna osvojili su i bez svog ponajboljeg igrača Sandra Salacana. Sve čestitke i  odličnim Čaranima najvećem iznenađenju natjecanja kojima je za drugo mjesto pripala nagrada od 2000 kuna.

U „ljepotici“ turnira Čarani su u subotu navečer u polufinalu na penale pobijedili favorizirani „Orebić“, dok je „Lumbarda“ uz dosta sreće bila bolja od također odličnu ekipu „Žrnova“. U kategoriji djece do 11.godina pobjednici su mali nogometaši „Orebića“ koji su u završnici tek na penale pobijedili „Pupnat“, dok je u natjecanju starije djece „Hajduk“ iz Vela Luke bio bolji od MNK“Korčula“.

Na Pelješac je otišao i  pehar  namijenjen veteranima. Unatoč solidnom otporu kojeg su im u finalu pružili igrači „Udruge Veterana“ iz Korčule , momčad „Dalmatinca“ iz Orebića  nije dozvolila  iznenađenje, a dojam je da su po prikazanoj igri mogli konkurirati i u glavnom turniru. Ove godine turnir je okupio 32 ekipe sa više od 350  malonogometaša u četiri kategorije. Organizatori – članovi  MNK „Sveti Antun“ i opet su uložili puno truda da turnir bude  bolji nego prethodni, a da isti ima već dobru reputaciju i da donosi iznimno kvalitetne utakmice  potvrđuje i veliki broj gledatelja gotovo na svakoj utakmici.

Turnir je i ovaj put imao humanitarni karakter, pa je od prodanih ulaznica  prikupljen   iznos od oko 4 tisuće kuna koje će se namijeniti za liječenje i rehabilitaciju Joška Vukića. Nažalost ovogodišnji turnir pokazao je i sve manjkavosti i opasnosti koje ima igralište pod Balonom. Radi velikih oscilacija temperature, posebice pri južini ovaj se teren  pretvara u pravo i vrlo opasno „klizalište“, neupotrebljivo za normalne sportske aktivnosti.

Pravo je čudo i sretna okolnost da se nije dogodila niti jedna teža ozljeda igrača. Uz dužno poštovanje prema onom što je ovaj objekt zadnjih godina pridonio sportu u gradu Korčuli, mora se reći da odgovorni koji za njega brinu pod hitno trebaju nešto napraviti da se ovaj veliki nedostatak konačno riješi!

Tekst i foto: Nenad Kosović

Pošalji dalje: