Hrvatski sabor ratificirao Ugovor o pristupanju u EU

Hrvatski sabor je jednoglasno, sa 136 glasova, ratificirao pristupni ugovor s Europskom unijom. Premijer Zoran Milanović istaknuo je kako je Unija cilj i sredstvo, te kako je nakon 20 godina vrijeme da državu zaokružimo: ”Ona je cilj jer smo odrasli bez demokracije, no i sredstvo za jaču i otporniju državu, te postizanje kvalitetnijeg života i više razine na skali indeksa sreće”.

– Indeks sreće u Hrvatskoj u ovom trenutku nije visok, odnosno nepovoljan je. Indeks sreće u nekim europskim državama je visok, u nekima je strahovito nizak. Mislim da je jako važno da iz onoga što se zadnjih godina događalo u Europi izvučemo pouku. Nisu svi isti, neki upravljaju na vrlo suveren, kvalitetan, promišljen način, ako hoćete iskalkuliran i pravedan način, a neki naprosto da shvate te stvari. Dovoljno smo vidjeli, dovoljno smo proučavali, izgovora više nemamo – rekao je Milanović.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić reklaje da je ovo veliki trenutak za ovu zemlju, za ovaj parlament, no kako posla još ima. Dodala je da smo pos monitoringom do 1. srpnja 2013. Damir Kajin je rekao da kako mi trebamo uniju i ona treba nas. Jedini pomalo suzdržan je bio čelnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar koji je poručio premijeru Milanoviću kako je još puno posla pred Vladom, dodavši kako se nada da je proces kadroviranja u Vladi konačno završen.

Foto: Pixsell

http://www.tinolovka.com

Pošalji dalje: