Dočekali smo i ovu Godinu Novu 2010.

SRETNA VAM ALKOHOLIZIRANA NOVA GODINA 2010

Dočekali smo i ovu Godinu Novu 2010.

Znatiželja i novinarska ovisnost o praćenju događanja spriječila me je da budem tamo gdje sam htio. Jasmina Stavrosa je trebalo prema tvrdnjama „Slobodne Dalmacije“ pratiti na Bledu.

Bilo mi je daleko. Onda da sigurno piva u Makarskoj, pa nadopuna teksta da ga je Makarska zbog skupoće oslobodila smrzavanja na trgu ispod Biokova. A naš Jasmin – Milo i drago pivo u Liburni.

A Centar za borbu protiv ovisnosti alkoholizma, uz pomoć policije, Gradske i županijske uprave, Komunalnih redarstvenika i mnogih drugih, pivali na Plokati, diveći se velikom popustu na ispijanju najjačih alkoholnih pića. I odobravali ova česta pojeftinjenja, kad se ne mogu suprotstaviti skupljoj benzini, plinu i sve u p—– materinu.

Zato sam svratio u najbliže okupljalište Pod svetim Antunom. Po prvi put, i odmah uspješno, istoimeni Gradski kotar priredio nostalgičnim obiteljskim načinom ispraćaj stare i doček Nove godine.

Žene, djeca, veliki i mali samo su jedno znali DA SE NE DOGODI KRATKI SPOJ u sveukupnoj organizaciji. I nije, jer glazbena grupa KRATKI SPOJ skupa s organizatorima omogućila je polako, opuštajuće druženje, uz domaće iće i piće, Puno zdravja i sriće čulo se iz čestitke pjevača i svirača.

A onda je Tonći (svojim Tomsonovim glasom zapjevo) Domovino u srcu te nosim.

Dica su na trenutak prekinula noćni život u Diznilendu Pod svetim Antunom, počeli plesat i pjevat okolo upaljenog Badnjaka, KOME BI ŠUMILO MORE MOJE SINJE, DA HRVATSKE NIJE.

Nastavilo se točno u ponoć velikim vatrometom, a iz neba po koja sitna kap kiše doprinijela je još i više, O Ano Anice, Ne na kišu bez kabanice, pa Moja mala našla hobi,dok sam ja na noćnoj probi,ona gricka štapić Bobi.

Ante Prizmić (on se nikad nije fali, niti kad je bio mali) bez kabanice u ulozi predsjednika Gradskog kotara „Sveti Antun“ je već najavio, da će dogodine bit boje.

Hvala svima koji su se trijezno borili u noći pijanstva.Zdravu bez alkoholnu Novu godinu Viko ne Viko želi Vam Niko.

Pokušajmo svi skupa, odmah i hitno, jer je važno i bitno. Ne dozvolimo reklamiranje alkoholnih pića po gradskim fasadama i tablama. Pa neka piju,oni koji smiju.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Dočekali smo i ovu Godinu Novu 2010.

  1. KT39 (Uredi)

    Sretnu novu godinu Nikoli Periću,Tončetu Šajinu,gospodinu gradonačelniku,Korčulanskoj policiji,i svim ostalim građanima Korčule!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.