WELCOME TO KORČULA

    

Vidjeti ovo uživo, izaziva osjećaj tuge i bijesa…

    

                     

    NO COMMENTS !

      

    

    

Ovdje su generacije trenirale…

    

       

    

Ovako je to izgledalo nekada…

   

    

Što smo napravili?      Gdje smo pogriješili?       Kuda idemo?    

Iako je ovaj članak “negativan”, nadam se da će posljedica na njegovu reakciju biti pozitivna !

I.A.

Pošalji dalje:

16 komentara “WELCOME TO KORČULA

 1. ajmeee (Uredi)

  Ma viš ti to, sve ko najgore u borku…ovo je neki starograđanin slikava 100%!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. darko_k (Uredi)

  ko ga boli k za borak ,,, banje su ponovo vraćene tamo di su bili pri par godina. Totalna devastacija.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Zakrjan (Uredi)

  Dobro organizirana volonterska akcija bi ako ništa na kratko popravila sliku. Još kad bi se takve akcije organizirale periodično moglo bi se dosta toga poboljšati,ne samo na banjama,ružnih prizora ima po cijelom gradu. Očito se ne može raćunati na nadležne. Što bi falilo druženju uz čišćenje? Mislim da znam odgovor: dobra spiza i štogo za popit!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Zakrjanez (Uredi)

  Hober čini odličan posal! Direktor je očio zauzet drugim stvarima! Kako je Zakrjan reka jedna dobra volonterska akcija (kad Hober neće) bi dosta pripomogla da se barem riješi smeće.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. pokojni kukao (Uredi)

  kad nan doje nova direktorica tz-e ovo ce sve bi cakun-pakun!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. ajmeee (Uredi)

  volonterska akcija je dobra ideja, al tu triba vidit stvari kako stoje. Neke se stvari po meni ne isplati spašavat.Evo da bude lakše idemo od slike do slike.
  Slika 1, 2 – plaža će uvik bit šporka tu nema pomoći to more izbacuje, al liti se čisti. Onaj stol u moru je svako lito tamo, jer uvik ima netko tko ga spusti u more i igra trešetu i briškulu dok mu more plaha nogice. Liti je to čak simpatično.
  Slika 3,4,5,6,7 – kabine za presvlačenje…maknite ih ča, ako je išta tu tradicija, onda je ova… da več desetak godina, svaki put kad se poprave to potraje jedno lito, ako i to, onda se ekipa opije na grižama ili nekome bude žuta minuta pa sve razvale nogama, i to uspiju sve u jednoj većeri.
  Slika 8 – jedina prava tragedija, da su te kamene skale koje uvik plijene pogleda doživile ovu sudbinu, a da nikog ni briga.
  Slika 9, 10, 11 – pive su od ekipe koja igra košarku, kago ih skupe , kago ne. Razvaljen koš za smeće i tabla od koša…to je netko moga skupit, bar bi tabla kome poslužila za šalung.
  Slike 12, 13 – nekin presudnim konsenzusom, svak živ ko tamo šeće pasa ga pusti da se iskenja ispred oreb cluba…ja bi na orebovom mistu to poploča, pa pasi tu neće srat, osin ako netko ne šalje pasa tamo iz drugih razloga.
  Slike 14,15,16,17,18,19 – čin su se počeli micat golovi s parka,pa se srušila kabina za igrače da bude rupa usrid igrališta di će lopta uvik odlutat,normalno je da će dica otić u druge krajeve se igrat. Prije dok su se dica tamo skupljala park je bi čist, jer su ga bare oni održavali.
  Al ja mislim da je parku odzvonilo, u smislu da če to više bit ikakvo igralište. Al slika 16 mi ne ide u glavu, kome je uopće palo na pamet gradit onakav ulaz u prostoriju, ispod prolaza, bez profunda za vodu, tamo se oduvik skupja sva hala. Za granja, vjerovatno su ga ostavili isti oni koji su čistili bili okolo.
  Zadnja slika – tamo bi bilo lipo liti stavit dil štandova, ovi lounge barovi su se pokazali loši.
  Samo da se razumimo, i ja san za akciju čišćenja, pogotovo ako bude štogo za popit i izist :), al neke stvari tu triba minjat.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. gojko (Uredi)

  Nekad je bilo nekad i mora se shvatiti da je nekad bio sastanak svih stanovnika grada u staroj Liburiji i pojedinci bi davali konkretne prijedloge za boljitak grada i to bi bilo sprovedeno u djelo.Danas više toga nema,jer ako predložiš nešto konkretno za boljitak grada,uvijek se nađe izgovor,ili se nekoga okrivi za stanje u ovome gradu.Sazovite sastanak svih građana i poslušajte njihove prijedloge,pa uzmite koji je najbolji i to sprovedite u djelo.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. kukumica (Uredi)

  da gradjani uzmu svoj dio grada pod svoje i ociste ga, dobra ideja. izvodljivo s nesto dobre voje. ali ko ce ocistiti opcinu ha ha ha

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 9. gojko (Uredi)

  Novaca ima za uređenje dosta toga u gradu Korčuli i to u pristupnim fondovima EU,samo treba ideja koja se konkretno izradi sa svom dokumentacijom i pošalje u EU-Parlament.Pogledajte vi Lumbardu kako se zimi uređuje i priprema za predsezonu i sezonu za prihvat turista.Tamo se na njihovom poglavarstvu nitko ne dijeli na lijeve,desne,zlatnu sredinu,svi gledaju zajedno za sutra da im bude bolje.Kad pojedinci u gradu to shvate u svojem mentalnom sklopu biti će kasno,jer prevladavaju osobni interesi od društvnih.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Replay (Uredi)

  mene zanima samo jedno….Što bi bilo da imamo više plaža? a ne samo ovu jednu…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 11. simo (Uredi)

  E moj Replay…da imamo više plaže…bilo bi više turisti…više novci…manje porezi…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 12. gojko (Uredi)

  Večeras sam se iznenadio vidjevši da tri stoga žala i pjeska kod spomenika u Centru grada,to znači krenulo je,a tko će meni pomoći za uređenje plaže kod svijetionika na zapadnoj rivi da se to jednom zauvjek uredi i za buduće generacije koje dolaze.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 13. Zakrjan (Uredi)

  Evo prijedlog,pošto je danas Joe Jacksonu rođendan,sretan mu bio,a tradicija proslave tog događaja je pustila korijen i postala tradicionalna(kao što sama riječ tradicija kaže),predlažem da se od druge godine ta proslava obogati,te da otpočne s volonterskom akcijom čišćenja tijekom dana pa da kulminira “velom balom” u većernjim satima.
  Kome se gadi neka dođe samo na većernji dio protokola

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 14. runja (Uredi)

  bilo bi pametno da svi malo pogledamo oko sebe isprid svojih vrata očistit i oko svoje kuće a što se tiće hobera neka više čini svoj posal a ne isti čistači neke ulice metu tri puta a neke nikako. Kad oni naprave ali svi horuk posal onda mogu akcije koje nažalost budu sve manje posječene. Naše banje karcinom Korčule koje može stavit u red samo neko kome je stvarno stalo koncesijom i pod uvjetima koji su primjereni a ne kao prošloga lita!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 15. kukumica (Uredi)

  Da, mol je na cijelom potezu od kraja Sv Nikole do Zakrjan kule u užasnom a ponegde i opasnom stanju. Ili će se sređivati kad padne i put i parking?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.