Vjetroelektrana na Pelješcu gotova do konca srpnja

Župan Nikola Dobroslavić održao je radni sastanak s voditeljem projekta i direktorom tvrtke WPD Milanom Antonijevićem i Željkom Samardžićem o 345 milijuna kuna vrijednom projektu vjetroelektrane Ponikve.

Naime, Antonijević i Samardžić obavijestili su župana o tijeku investicije WPD-a u vjetroelektranu koja će se u blizini Ponikava na Pelješcu podići na 16 stupova i imati snagu 34 MW (megavata). U travnju se očekuje kako će biti završen prvi od 16 planiranih stupova, a cjelokupan projekt trebao bi biti završen do konca srpnja ove godine.

Predstavnici WPD-a izvijestili su župana i o namjeri tvrtke da na prdjeli Bila Ploča pored Orebića garde i drugu vjetroelektranu te o problemima na koje su naišli u realizaciji tog projekta. Stoga su župana zamolili da se angažira i pomogne im oko rješavanja nastalih problema.

Župan je Antonijeviću i Samardžiću čestitao na projektu vjetroelektrane Ponikve te je istaknuo kako je riječ o jednom od najvećih ulaganja u Županiju. Također, župan je kazao kako je ovaj projekt primjer drugim ulagačima da je moguće ostvariti ovoliko vrijedne projekte koji su vrlo složeni.

Što se tiče Bile ploče pored Orebića, župan je kazao kako će vidjeti sa stručnjacima Zavoda za prostorno uređenje o kakvim se to ograničenjima u prostornom planu radi, pa će im na sljedećem sastanku reći jesu li problemi rješivi i na koji način.

Fotograf: edubrovnik.hr, objavljeno u Dubrovački Vijesnik

Pošalji dalje: