Ostvarili europski san

Boro Grubišić, Ingrid Antičević Marinović, Biljana Borzan, Romana Jerković, Tonino Picula, Tanja Vrbat, Milorad Pupovac, Frano Matušić, Nikola Vuljanić, Jozo Radoš, Andrej Plenković i Davor Božinović, sretnici su koji su uspjeli ostvarti svoj hrvatski san, građani Hrvatske će u Europsku uniju, spomenuti političari će primati europske plaće.

Tako to biva kod nas, nije ni čudno što su se žurili u EU. Referendumom na koji je izašlo manje od pedeset posto Hrvata dao im je legitimitet, a u Bruxelles odlaze 17.travnja, ostaje im postojeća, hrvatska saborska plaća i dnevnice od 350 eura po danu iz koje moraju podmiriti i troškove hrane i hotela.

Politčari ostvarili obećanje: Biti će im bolje i bolje im je

Radi se o 12 promatrača Republike Hrvatske u Europskom parlamentu i takav status bi trebali imati sve dok Hrvatska ne postane punopravni čkan EU, 1. srpnja iduće godine, nakon čega bi i Hrvatska u Europskom parmanetu dobila svoju kvotu europarlamentaraca. Zasad nemaju prava glasa, kao ni pravo raspravljanja na plenarnim sjednicama, međutim, na plaću imaju pravo, oko dvije i pol tisuće kuna dnevno. Priznajemo, vrijedilo je boriti se za ulazak u Europsku uniju, našim političarima standard je automatski skočio, dok je pak hrvatskim građanima svakim danom sve gore.

Ukoliko naši euro promatrači uđu u neki odbor imati će pravo sudjelovati u raspravama, ali samo na odborima.  Raspoređeni su svatko prema svojoj političkoj opciji, tako će HDZ sjediti uz Europsku pučku stranku, SDP uz socijaldemokrate, a Nikola Vuljanić i Boro Grubišić u početku će biti nezavisni. Kao što smo rekli, ulaskom Hrvatske u EU  1. srpnja 2013., naši promatrači vratit će se kući, a Hrvatska će dobiti i svoje europarlamentarce sa primanjima od skoro sedam tisuća eura.

Foto: Pixsell, tinolovka.com

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Ostvarili europski san

Komentari su zatvoreni.