Predstavljen nacionalni plan za poticaj zapošljavanja

VELA LUKA – Jučer je u Općinskoj vijećnici održana prezentacija nacionalnog plana poticaja zapošljavanja u 2012. godini. Mjere su predstavili rukovoditelj Odjela za posredovanje pri zapošljavanju Područne službe Hrvatske zavoda za zapošljavan Dubrovnik – Ivan Mandušić, kordinatorica programa za zapošljavanje Mirjana Stanković i voditelj ispostave zavoda za zapošljavanje Korčule -Lastovo Marijo Lozica.

Mjere su usmjerene na poticaj i motivaciju za zapošljavanje, sufinanciranje i financiranje zapošljavanja dugotrajno nezaposljenih osoba, ostali nezaposleni kojima prijeti socijalna isključivost i skupinama kojoj prijeti dugotrajana nezaposlenost zbog gubitka zaposlenja. Kordinatorica programa Stanković posebno je istaknula odličnu suradnju u prošloj godini, područnog ureda HZZ- a Dubrovnik s Općinom Vela Luka.

Naime, u prošloj godini Općina Vela Luka je kandidirala nekoliko projekta u okviru javnih radova, a također je inicirala suradnju HZZ-a sa ustanovama u Veloj Luci. U planu je nastavak javnih radova i u ovoj godini.

M.C. – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje: