Ključeve Grada Korčule preuzeli Bonkulovići

U utorak 12.siječanj 2010 godine točno u podne je na gradskim vratima ( ispod kule pokraj Vijećnice) gradonačelnik Korčule Mirko Duhović predao ključ Grada Korčulanskoj Karnevalskoj Udruzi BONKULOVIĆI kojega je preuzela kroz karnevalsko mandatno razdoblje ministrica Vlade od maškara gđa. Fany ( Fani Matulović), koja se ispričala gradonačelniku u ime premijera Vlade od maškara gospodina Kanadera koji nije opravdao nedolazak na ovaj važni događaj( navodno je na putu).

Ushićenjem je ministrica Fany uzviknula : Eto sam ga digla gradonačelniku ( misleći na ključ ) tvrd je i velik sve po 12 ( 12-ti dan mjeseca siječnja u 12 sati ), nakon čega je gradonačelnik Korčule uz nazočnost njegovog zamjenika Franca Steneka izrazio zadovoljstvo što će ključ biti u ženskim rukama. One ga znaju čuvati, i da nam ga vrate kako i grad boljim nego što smo vam ga predali – uz smijeh i šalu komentirao je predaju gradonačelnik.

Tako su simbolično otvoreni ovogodišnji Dani maškara u Korčuli.
Karnevalska udruga Bonkulovići će do zadnjega dana karnevalskih svečanosti organizirati svake subote navečer Ples pod maskama u restoranu Liburna, a dan kasnije i Dječju redutu.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Ključeve Grada Korčule preuzeli Bonkulovići

 1. jelena (Uredi)

  bilo bi lipo “zasvirit i za pas zadit” !!!
  Zuta kuca je zuta kuca,a sto je puno slano ni ni maski drago!!!

  A gđu ex Didovic ostavite na miru!!!
  Ili ste mozda đeloze sto zena fantasticno izgleda???
  Bolje nego vi???

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.