U Lumbardi nova javna rasvjeta

U Općini Lumbarda  su u tijeku radovi na uređenju i rekonstrukciji javne rasvjete. Općina Lumbarda se tijekom 2011. godine javila na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za korištenje sredstava Fonda radi financiranja programa i projekata u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Ovih dana potpisan je Ugovor sa Fondom o zajedničkom financiranju projekta ”Primjena mjera energetske učinkovitosti na sustavu javne rasvjete Općine Lumbarda”, a ukupna vrijednost projekta je 401.487,99 kuna (s PDV-om). Radove rekonstrukcije javne rasvjete obavlja tvrtka Brodomerkur d.d. iz Splita uz pomoć KTD-a Mindel d.o.o. iz Lumbarde. Zanimljiv je podatak da se je natječaj Fonda prijavilo 320 gradova i općina, među kojima je dostavljeni projekt iz Lumbarde bio vrlo dobro ocijenjen po ekonomskoj i funkcionalnoj namjeni.

Zbog veće prostorne širine ( sedam zaseoka,šetnice,uske uličice) i posao je veći, ali kako nam kažu u Općini Lumbarda planirani bi radovi trebali biti završeni do početka ovogodišnje turističke sezone.

Tekst i foto: Nikola Perić

Pošalji dalje: