Državno natjecanje i smotra iz fizike u Korčuli u Srednjoj školi Petra Šegedina

Srednja škola Petra Šegedina domaćin je ovogodišnjem državnom natjecanju iz fizike. Natjecanje započinje u nedjelju 13. svibnja i završava svečanim proglašenjem pobjednika u srijedu 16. svibnja. Na natjecanju će sudjelovati preko 250 učenika i mentora koji će biti smješteni u hotelu Marko Polo.

Program natjecanja započinje svečanim otvaranjem u nedjelju u 20 sati. U ponedjeljak u Srednoj školi Korčula na lokaciji Sv. Antun započinje prvi dio natjecanja: pismeni zadaci, a potom i samostalna prezentacija eksperimentalnih radova učenika. U poslijepodnevnom program je predviđen razgovor učenika i autora zadataka te nastavak prezentacije radova. U utorak 15. svibnja slijedi drugi dio natjecanja: rješavanje praktičnih zadataka. U 10 sati je Okrugli stol (mentori i povjerenstvo).

U utorak je na programu i pristupanje testiranju dvadesetak učenika iz srednjih škola za olimpijadu. U isto vrijeme organizirano je javno izlaganje tri najbolja rada iz osnovne škole te tri najbolja rada iz srednje škole. Oko 19 sati slijedi objava rezultata te u srijedu svečano proglašenje pobjednika, podjela diploma i zatvaranje Državnog natjecanja i smotre iz fizike.

Čast nam je i zadovoljstvo što nam je ukazano povjerenje da upravo naša škola bude domaćin državnom natjecanju.

(Srednja škola Petra Šegedina)

Pošalji dalje: