Počela naplata parkiranja ispred Liburne

Sukladno Zaključku Gradskog vijeća, KLASA: 021-05/09-03/33, URBROJ: 2139/01-1-09-1, od 4. prosinca 2009. godine, Gradonačelnik je donio Odluku o organiziranju naplate parkiranja na javnim parkiralištima kojom se uvodi naplata parkiranja na 33 parkirna mjesta na Obali korčulanskih brodograditelja, u Korčuli, ispred ex restorana Liburna.

Naplata je započela u ponedjeljak, 11. siječnja 2010. godine, a vršit će se  na 25+8 parkirnih mjesta označenih vodoravnom signalizacijom.

Naplata se neće vršiti na dva mjesta rezervirana za invalide i dva mjesta za opskrbu.

Organizator parkiranja je KTD «Hober» d.o.o.

Do uvođenje sustava automatske naplate, organizator parkiranja će naplatu parkiranja vršiti na prodajnom mjestu ili putem blok-uplatnice.

Vrijeme ograničenja naplate se utvrđuje tako da će se naplata parkiranja vršiti:

 1. u razdoblju od 1. listopada do 31. svibnja, od 06.00 do 20.00 sati, osim subote gdje će se naplata vršiti od 6.00 do 16.00 sati, a nedjeljom i blagdanima naplate parkiranja nema;
 2. u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna, od 06.00 do 24.00 sata.

Cijena parkirne karte se određuje u iznosu od

 1. 10,00 kn/sat koji će se primjenjivati u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna,
 2. 5,00 kn/sat u razdoblju od 1. listopada do 31. svibnja.

PREUZETO SA: WWW.KORCULA.HR

Pošalji dalje:

7 komentara “Počela naplata parkiranja ispred Liburne

 1. Bazoka (Uredi)

  Nije li malo preskupa ta ljetna cijena od 10 kuna po satu ?? I svakako što prije namontirajte automate za naplatu parkinga tj.do ljeta svakako, jer bi se moglo dogodit da "nestanu" uplatnice tj. da budu možda "prepisane ponovno" :))))što nebi bili ni prvi ni zadnji.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. cipal (Uredi)

  Inače u RH se 15 minuta može parkirati na lokalnome naplatnom parkingu besplatno. Hoće li tako biti i u korčuli

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. cipal (Uredi)

  I puno bolje uređeni gradovi na jadranu, puno bogatiji i u turizmu uspješniji preko zime imaju cijene parkinga od 1 do 3 kune.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. marpad (Uredi)

  hoće li se s tim novcem platiti redar da nam čuva automobile na "službenom" parkingu kraj groblja, ili će nam i sljedeće ljeto razbijati retrovizore i šarati sprejem po haubama?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. runja (Uredi)

  Sigurno naplata mora bit samo ipak mislim da je previsoka cijena i potpuno se slažem da bi mora obavezno atomat, jer je bilo mešetarenja prin a bit će i sad!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. cipal (Uredi)

  zašto treba naplata u zimskom periodu?
  U velikom broju gradova koji od turizma zarađuju i po deset puta više od korčule u mrtvim djelovima godine parking se ne naplaćuje. ja sam danas parkirao u jednom takvom mjestu na plavo obilježenom mjestu gdje se do ožujka ili travnja parking ne naplaćuje. Liti se naplaćuje 10ak kuna sat.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Polu_Skojar (Uredi)

  To ti je sigura da se stvara kultura kod domaceg svita da ostavjaju aute doma ili vanka grada i da idu nanoge. Dobro je za zdravlje, ekoloski podobno i nema stresa zbog otezanog prometa kad dodju furesti 😉

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.