Uskoro kraj haaške tragedije: Gotovina i Markač u srcima hrvatskog naroda

Uskoro će se Hrvatska suočiti s svojom najvećom noćnom morom u svojoj novijoj povijesti, ako izuzmemo velikosrpsku agresiju naravno, naime trebali bismo dobiti konačni pravorijek Haaškog suda protiv nedužnih, a ipak nepravomoćno presuđenih, hrvatskih heroja, generala Gotovine i Mladena Markača.

Nažalost, cjelokupna histerija, kampanja protiv legendarnih ikona Domovinskog rata krenula je iz hrvatskih medija. Jedan dio medija kada govori o Gotovini govori kao o ratnom zločincu, iako se radi uglavnom o lopovsko-ekstremističkim medijima svejedno nije lako progutati objede na račun generala koji po onakvoj optužnici ne mogu krivi, ne smiju biti pravomoćno osuđeni, iako se bojimo da je egzekucija već završena. Jedina utjeha u čitavom ovom slučaju je činjenica da hrvatski narod gotovo stopostotno stoji uz heroje i vjeruje u njihovu nedužnost.

Podsjetimo, prvostupanjsko vijeće kojim je predsjedao  nizozemski sudac, dakle iz države koja nije kaznila svoje kukavice i bijednike iz Srebrenice, Alphonse Orie 15. travnja prošle godine proglasilo je generala Gotovinu krivim za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu protjerivanja srpskog stanovništva s dotad okupiranih dijelova Hrvatske i osudio ga na 24 godine zatvora. Drugooptuženi general Ivan Čermak oslobođen je optužbi, a trećeoptuženi Mladen Markač osuđen je na 18 godina zatvora.

Stvaranje Hrvatske, a Oluja je temelj hrvatske države, proglašeno je udruženim zločinačkim poduhvatom? Ukoliko očekujete reakciju od aktualne vlasti suviše ste naivni. Takva “hrabrost” bi im uništila šanse za udobnim foteljama i dobro plaćenim radnim mjestima u srcu Europske unije.  Kad je govorio o “judinim škudama” predsjednik Tuđman bio je vidovit.

Hrvatski generali, preko svojih odvjetnika, podnijeli su žalbe na prvostupanjsku, monstruoznu, presudu. O žalbama će odlučivati petočlano žalbeno vijeće, kojem je na čelu sudac Theodor Meron. Osim Merona, u vijeću su još dva bivša predsjednika Haaškog suda, suci Patrick Robinson i Fausto Pocar.  Očekuje se da bi žalbena rasprava mogla trajati samo jedan dan, u jedan dan će dakle stati čitava epoha hrvatskog naroda, ali ponajviše legendarnih generala.

Kakve god presude bile, ukoliko govorimo o osuđujućim presudama, Hrvatska ih ne smije prihvatiti, ova vlast, preko svojih medijskih trabanata, sigurno će učiniti sve ne bi li dezavuirala branitelje, međutim u konačnici uvijek odlučuje narod. Ukoliko generali ostanu u srcima hrvatskog naroda, u što ne sumnjamo, niti jedna presuda, kakva god bila, ne može ih osuditi.

http://www.tinolovka.com/
Foto: Pixsell

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Uskoro kraj haaške tragedije: Gotovina i Markač u srcima hrvatskog naroda

Komentari su zatvoreni.