Kako smo se pripremili za turističku sezonu ?

Kao i svih godina prije i ove nam je stigla turistička sezona.

Iako Uskrs i naše procesije nimalo ne koristimo na promociji našeg otoka, Uskrs kao i svake godine sa Velikom Sedmicom privlači prve turiste na naš otok.

Posjetili su nas već dva velika kruzera i nekoliko barkarijola, sve u svemu sezona je tu i sada se kao i svake godine postavlja pitanje dali smo se pripremili za turističku sezonu ?

Nakon tri godine upozoravanja od strane skupine mještana Lumbarde da problem odlagališta smeća na predjelu Kokojevica treba što prije riješiti na način kako zakon nalaže, dogodio se revolt od strane istih i barikade su postavljene ispred odlagališta.

Danas nije odnešeno smeće iz naseljenih područja , a nitko nije u stanju potvrditi kada bi se to moglo odraditi. Mjesta na Plokati ima za još nekoliko dana.

Na istočnoj rivi situacija nije ništa bolja.

Problem Kokojevice nije riješen do početka turističke sezone, kao i mnoge druge stvari u našem Gradu.

Plokata ss “klik-klak” kamenim pločama. Mnogi naši sugrađani su doživjeli nezgodu zbog rupa na Plokati, a i autima je sve teže zaobići ih.

Devastirane kante za smeće…

Kupalište ispod Sv Nikole, postaje sve opasnije i žalosnije…

…uskoro bi moglo i nestati…

Novi trgovački centar Tommy bi se uskoro trebao spojiti na kanalizacijski sustav našeg Grada, te je u planu kopanje cijele dionice ceste od trgovačkog centra do autobusnog kolodvora.

…moguće buduće gradilište…

I naš “Bounty” polako tone…ne treba spominjati problem dječjih igrališta u gradu, nemamo ni jednu običnu klackalicu ili ljuljačku za našu djecu…

Situaciju još više pogoršava i činjenica da HTP Korčula još uvijek nije osiguralo novac za kvalitetnu pripremu turističke sezone. Ni puno bolja financijska situacija nije u TZ ni u Gradskoj blagajni.

Obrtnici još nisu dobili odobrenje od Grada da mogu postaviti stolove, bicikle i ostalu opremu na javnu površinu. Nitko nije siguran koliko javne površine može zakupiti ove sezone, te nije ni spreman invenstirati u poboljšanje usluge.

Za postavljanje štandova pred ulaz u staru jezgru grada još uvijek nije raspisan javni natječaj, iako bi se o tim štandovima dalo još mnogo raspravljati.

Na rotondi će biti i ove godine kako saznajemo prodavača sa domaćim bananama po vrlo povoljnim “ex-konzumovim” cijenama.

Sve u svemu, iako je sezona započela, rezime pripreme turističke sezone svodi se na isto kao i svake godine… sezona će započeti kada ugledate kompresore i bagere na ulici. To su “laste” našeg turizma koje nikada ne kasne.

I.A.

Pošalji dalje:

7 komentara “Kako smo se pripremili za turističku sezonu ?

 1. maslačak (Uredi)

  otvorit novo odlagalište smeća na rivi i od toga živit,kad je očito da oni koji bi se o turizmu trebali brinit bolje ide skupljanje smeća pa eto in sad savršene prilike,
  sramite se svi skupa gore u općini,jel vas imalo sram kad vidite šta ste napravili od grada?!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. wwwwww (Uredi)

  mirko duhovic i franci stenek ce sve to rijesit sto se tresete ……..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. strankinja (Uredi)

  Već 10 godina dolazim u Korčulu i moram vam reč, da je zaista SMEĆE vaš največi problem! Vidim čak i sada izvan sezone. Morali bi odgovorni na sud! Ma da ništa drugo ne prominite u gradu, samo već jednom sredite te stvari. Zamislite samo, kakav dojam ponesu turisti koji dolazu 1.put? Meni je draga Korčula, zato se vračam, ali me smeće odbija.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Carmina Burana (Uredi)

  Vezano za kante za smeće: u staromu gradu mogu se sitit samo jedne kante i to one isprid katedrale u ulici između muzeja i palče Arneri. Jeli za to zadužen Hober ili Grad? Čisto usporedbe radi u Dubrovniku sa obe strane Straduna u svakoj uličici postoji po jedna kanta. I tamo se neće dogodit da na rivi di se vezuju i kruzeri i trabakule u 6 popodne bude hrpetina smeća koja svojim smradom omami sve u krugu od 300 m.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. porto (Uredi)

  Gosti šetaju kroz hober sa saketima od smeća i nemaju ih di bacit, većina dođe s njima u grad a oni tanjih živaca iskrenu komu u vrtal ili na parking.. a naša dica nemaju parkić za igranje kroz cilu godinu,ne samo liti!oni bounty nije ni za figuru a kamoli dici za igru!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. kongul (Uredi)

  a judi moji ja vas nerazumin,,kako je meni vala cista bez hobera,steneka, duhovica i kanti???????????

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. kukumica (Uredi)

  I moja je štrada čista ‘bez hobera,steneka, duhovica i kanti’, ali ovdje je riječ upravo o Hoberu, gradskim vlastima i nedostatku kanti za smeće.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.