Alkohol i mladi

Na stranicama osnovne škole Petra Kanavelića, a povodom jučerašnjeg predavanja za sedmaše o pijenju alkohola među mladima u našoj županiji, možete pogledati prezentaciju koju su izradili prošlogodišnji osmaši “Alkohol i mladi”.

Link je http://www.os-pkanavelica-korcula.skole.hr/upload/os-pkanavelica-korcula/images/newsimg/1178/File/Ucim,_mislim,_imam_stav__i_govorim.pdf

Temeljem tog istraživanja ustanovljeno je kako je ALKOHOL droga br. 1 među našim mladima, iako je za njih zakonom zabranjen, dakle ilegalan. Za mozak u razvoju alkohol je jako opasan, može izazvati trajne posljedice, a da ne spominjemo sva ona rizična ponašanja u koja se mladi upuštaju pod djelovanjem alkohola koja mogu završiti tragično.

Mladi počinju piti negdje u 8. razredu, a s prijelazom u srednju školu prelaze i pragove kafića, ostaju vani sve dulje i piju sve više. Istraživanje je pokazalo da u 4. razredu srednje škole samo 10% učenika ne pije. Zar to nije alarmantno?

Cijeli članak http://www.os-pkanavelica-korcula.skole.hr/?news_id=1178
Prezentacija: http://www.os-pkanavelica-korcula.skole.hr/upload/os-pkanavelica-korcula/images/newsimg/1178/File/Ucim,_mislim,_imam_stav__i_govorim.pdf

Pošalji dalje: