Ljepši izgled Grada Korčule

U organizaciji Grada Korčule i TZ održan je u Gradskoj vijećnici( u četvrtak, 22.siječnja 2010) prijem sugrađana koji su se iskazali kao najbolji za dekoraciju i uređenje svoje okućnice ili poslovnog prostora za vrijeme Božićno-Novogodišnjih blagdana.

Prema podacima Franca Steneka zamjenika gradonačelnika Korčule i člana povjerenstva za ocjenjivanje, bio je to natječaj gradonačelnika Mirka Duhovića za doprinos uljepšavanju životne sredine Grada i razvijanju ekološke svijesti i kulture življenja na ovom prostoru.

Nakon završenog Natječaja ( 22.prosinca 2009) natjecatelje je posjetilo povjerenstvo u sastavu : Franc Stenek ( zamjenik gradonačelnika) ,Stanka Kraljević (direktorica TZ )  i Tomislav Sansović( komunalni redar ), koji su predložili gradonačelniku ( sada i predsjedniku TZ Grada Korčule) izmjenu natječaja, jer se je istim tražilo po najmanje pet kandidata za svaku kategoriju.

Nažalost,iz Mjesnih odbora Čare,Pupnata i Račišća nije bilo kandidata, dok su se za najljepše uređenu okućnicu kuća za stanovanje prijavila samo četvorica ( Mara Kralj, Dubravka Jandrić, Darinka Krstulović i Nenad Todorović), te za najljepše uređen poslovni prostor samo dvojica ( Prodavaonica Borovo u Korčuli i Kafe bar Lava Caffe iz Žrnova ).

Zbog malog broja prijavljenih kandidata bio je izmijenjen i novčani iznos nagrada.Umjesto 800 kuna za prva mjesta,500 kn za druga i 300 kn za treća mjesta utvrđena na bodovnoj rang listi,gradonačelnik je prihvatio prijedlog povjerenstva, i svakom je nagrađenom od spomenutih uručeno priznanje i jednokratna novčana nagrada u iznosu od po 500,oo kuna.

Na prijemu u Gradskoj vijećnici, nagrađeni su predložili nekoliko zanimljivih inicijativa za ovogodišnju turističku sezonu,kako bi Korčula mogla puno bolje u obliku otvorene dobrodošlice upoznati posjetitelje,goste,prijatelje,s podacima i raznovrsnim informacijama iz bogate kulturne povijesti,prirodne i graditeljske baštine,ali i današnjice Grada i otoka kojega posjećuju.

Tekst i snimak : Niko  Perić

Pošalji dalje: