Za DVD Korčula nabavljeno novo vozilo

Jutros je ispred Vatrogasnog doma u Korčuli održana svečanost primopredaje novog vatrogasnog vozila – cisterne koje je uz dodatnu opremu vrijedno 686 tisuća kuna.

Ključeve vozila je predao Žarko Hlaća,predstavnik proizvođača MG iz Rijeke, koje je uz poklon slike vozila primio predsjednik DVD Korčula Marko Milat. Svečanosti su uz korčulanske  vatrogasce prisustvovao, predsjednik Gradskog vijeća Grada Korčule Lovro Krstulović i zamjenik gradonačelnika Franc Stenek.

U ime tvrtke: MG-Rijeka d.o.o, uz predstavljanje karakteristika vozila i funkcionalnosti vatrogasne opreme,njihov je predstavnik Žarko Hlaća rekao, da su to izvrsna vatrogasna vozila marke Iveco,uz kompletno opremljenu auto cisternu za vatrogasne intervencije kapaciteta osam tisuća litara,od kojih se izdvaja spremnik vode za piće, te vatrogasna pumpa 1200  litara na 10 bara, vatrogasni monitor tisuću litara, i vitlo sa mlaznicama 30 m.

Troškovi nabavke su izdvojeni, kazao je predsjednik DVD Korčula, jer je podvozje-šasija napose izvedena, kao i naknadna nadogradnja s vatrogasnim topom.

Troškove nabavke vozila je uz pomoć HBOR uplatio Grad Korčula, i kako je kazano na svečanosti, u ovoj godini je druga vrijedna isporuka vatrogasne opreme za DVD Korčula, jer je prije dva mjeseca DVD dobio vatrogasne škare za spašavanje unesrećenih u automobilskim i sličnim nesrećama.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje: