Korčulanske mažoretkinje su spremne za državno prvenstvo

Sinoć je u Domu kulture održan pripremni nastup korčulanskih mažoretkinja za Državno prvenstvo koje se održava u Cavtatu od 27.do 29. travnja ove godine.

Po ocjeni brojnih pratitelja,djevojčice i djevojke su prešle taj pripremni naziv, jer su svojim programom briljirale, oduševile publiku, svoje roditelje i svoju tetu Lydmilu Yung, voditeljicu, koreografkinju i trenericu.

Mažoretkinje su i neizostavni dio kulturnih i sportskih događanja, iako na Državnom prvenstvu brane boje svoga Grada i otoka, nažalost nemaju sredstava niti za najosnovnije potrepštine.

S ulaznicama po 20 kuna dijelom su prikupili sredstva za put i boravak u Cavtatu, dok najveći dio troškova smještaja i kotizacije na natjecanju pokrivaju uglavnom njihovi roditelji.

U programu su sudjelovale najmanje mažoretkinje, minime,mlađe juniorke, te juniorke i seniorke, isto tako je nekoliko mažoretkinja pokazalo bogatstvo naučenog kroz nekoliko solo i duo točaka.

Svoj program u Korčuli mažoretkinje su završile zajedničkim plesu Zumba skupa s veliki brojem uglavnom mlađe publike,čineći tako još veću korčulansku mažoret obitelj.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje: