Zalihe vode dovoljne za tri dana

Zbog puknuća cijevi Regionalnog vodovoda, Neretva-Pelješac-Korčula-Lastovo kod mjesta Trna nedaleko od Ušća Neretve, upitna je daljnja vodoopskrba stanovnika spomenutih otoka te dijela Pelješca i Neretve.

Premda je vodoopskrba za sada stabilna, što nam potvrđuju i u upravi Regionalnog vodovoda NPKL-a u Korčuli, stanovništvo se opravdano pribojava nestašice vode.

Direktor NPKL-a, Neven Brčić, kazao je da su u vodospremama zalihe vode dovoljne za normalnu opskrbu stanovništva naredna tri do četiri dana, a do tada se očekuje i sanacija puknuća.

Kako doznajemo cijev je pukla u samom toku rijeke Male Neretve, što dodatno otežava sanaciju. Na terenu su uz stručnjake vodovoda i ronioci, koji će pokušati sanirati puknuća. S obzirom da je riječ o trideset godina starim čeličnim cijevima, puknuća na trasi regionalnog vodovoda, koji se inače napaja na izvorištu Prud kod Metkovića, česta su pojava. Loša kvaliteta cijevi uvjetuje i velike gubitke vode od Pruda do Korčule, što na kraju nesumnjivo osjete i krajnji potrošači.

S.S. (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje:

2 komentara “Zalihe vode dovoljne za tri dana

  1. Neven (Uredi)

    A bidni moji, strpite se jos koji dan. Isprid nas je sezona pa ocekujemo jos puknuca. Samo vi nastavljajte placat najskuplju vodu u LIPOJ NASOJ RVATSKOJ, oborinske vode, slivne vode, HDZ-ove kampanje…
    Idemo dalje za ljepsu i bolju nam…

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.