Plamen slobode

Nova globalna akcija Hrvatskog svjetskog kongresa pod nazivom „Plamen slobode“ u znak podrške hrvatskim uznicima u Den Haagu i obrane digniteta Domovinskog rata i vojno-redarstvene operacije „Oluja“, nailazi na izuzetan interes Hrvata u cijelom svijetu.

Samo tjedan dana nakon prve najave globalne akcije „Plamen slobode“, u gotovo stotinu gradova u dvadesetak različitih zemalja potvrđeno je da će hrvatski vjernici uoči ili tijekom nedjeljnog euharistijskog slavlja 13. svibnja 2012. pokazati zajedništvo u molitvi i zapaliti svijeću kao znak suosjećanja s haaškim uznicima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Globalna akcija „Plamen slobode“ održat će se dan uoči početka Žalbenog vijeća u Den Haagu u postupku protiv Ante Gotovine i Mladena Markača. Organizator akcije je Hrvatski svjetski kongres, a svoju podršku iskazali su, među ostalima, braniteljska udruga „Zavjet“, Braniteljski Portal iz Knina i razne navijačke skupine. Podsjećamo, svi hrvatski vjernici pozivaju se ponijeti bijelu svijeću na misno slavlje 13. svibnja 2012. i na nju nalijepiti etiketu s natpisom „Plamen slobode“. Odgovarajuće etikete već su dostavljene hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama diljem svijeta.

„Zahvaljujemo na mnogobrojnim pozitivnim reakcijama i porukama podrške „Plamenu slobode“. S krunicom oko vrata i molitvom na usnama Hrvati su izašli kao pobjednici iz Domovinskog rata, sačuvali su i oslobodili svoje domove i ognjišta. I dalje nam je potrebno zajedništvo kako bismo savladali probleme današnjice, ali i obranili čast obrambenog Domovinskog rata. Nadamo se i uvjereni smo da će „Plamen slobode“ pridonijeti vraćanju pravde u ravnotežu“, ističu Danijel Lučić i Petar Ćosić u ime organizatora Hrvatskog svjetskog kongresa.

icty-injustice.org

Pošalji dalje: