Koridor kroz BiH nije dobar za naše nacionalne interese

Predsjednik Županijskog ogranka HDZ-a Branko Bačić na jutrošnjoj konferenciji za novinare izjavio je kako HDZ drži da bilo kakvo rješenje povezivanja juga Hrvatske s maticom zemljom, osim Pelješkim mostom, nije dobro za naše nacionalne interese. Istaknuo je kako oni nisu potiv koridora kroz BiH, ali drže da prometno povezivanje Dubrovnika ne smije ovisiti o interesima susjedne države. Bačić je pozvao premijera Milanovića da zastupnike i javnost obavijesti o pregovorima, te ga podsjetio da je izgradnja Pelješkog mosta dio dva važna prostorno planska dokumenta, Prometne strategije i Strategije prostornog uređenja RH.

– Ovi dokumenti su još na snazi i predviđaju gradnju Pelješkog mosta. Ukoliko Vlada ima namjeru mijenjati ove dokumente, obavezna je o tome provesti raspravu u Saboru – kazao je Bačić, pitajući se zbog čega ova Vlada ruši sve projekte HDZ-a. Bačić je dodao  i kako s BiH ima još puno neriješenih pitanja i da zbog ovog koridora Hrvatska ne bi smjela davati ustupke, kad već postoji drugi način da se Dubrovačko područje poveže preko vlastitog teritorija.

– Pozivam Vladu RH da ne daje nikakve ustupke, te da ispoštuje već postojeće dokumente i poveže hrvatski jug, jer to je interes i naše županije, ali i cijele Hrvatske – izjavio je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje: