MOVIMO SE ! SKUPIMO TE ČEPOVE !

  

U povodu tjedna Europe na središnjem gradskom trgu (Spomenik) s početkom u 10:30 h učenici OŠ Petra Kanavelića predstavili su školski Eko projekt MOVIMO SE! SKUPIMO TE ČEPE!

Učenici, nastavnici i roditelji kao i prošlih godina od PVC čepova rade umjetničko djelo. Za razliku od prijašnjih motiva planeta Zemlja sa kojim se ukazivalo na ekološke probleme jedinog planeta što imamo, danas su učenici napravili veliki plavi sat za zvjezdicama Europske Unije i gradskim vratima kao simbolom skorošnjeg ulaska Hrvatske u EU.

Sat  koji pokazuje 11:55 ili bolje reći Podne manje pet do ulaska u Uniju ali i onu ekološku poruku izrađenu od PVC čepova, da je zadnji trenutak da promijenimo svoje navike i počnemo ozbiljnije ekološki djelovati spram zaštite naše prirode.

Učenike, nastavnike i roditelje treba pohvaliti za sav trud i entuzijazam ali moramo skrenuti pažnju na činjenicu da mi odrasli ne slušamo našu djecu, ne čujemo o čemu govore, ignoriramo njihove strahove a ovaj planet ostavljamo njima.

Tako na današnjoj akciji, mi odrasli nismo bili sposobni da na dan ove ekološke akcije u znak poštivanja prema ovoj djeci (ako ništa drugo), očistiti plažu ispred Spomenika.

Žalosno je bilo gledati ovu djecu kako odašilju ekološku poruku nama odraslima, a mi im to vraćamo na ovakav način.

   

Naša realnost…

 

 

Da stvar bude još interesantnija, jutros je uplovio i kruzer “Queen Elizabeth” jedan od najluksuznijih na svijetu sa preko 2000 putnika, koji je doveo turiste iz tako željene nam EU.

Koliko god se Lučka Uprava i svi turistički radnici trudili privućči te goste nije lako proći kraj ovakve plaže.

Zašto se ovo događa našem gradu ?

  

Kada će ovih 21m2 plaže ući u nekakav plan za bolje sutra…

I.A.

Pošalji dalje:

6 komentara “MOVIMO SE ! SKUPIMO TE ČEPOVE !

 1. maslačak (Uredi)

  ajde očistili su onu još veću plažu na zakrajan,nemogu sve odjednom ipak tu ima puno kvadrata za očistiti…..kakva sramota pa jel ovi iz hobera imaju oči pa da vide da je smeće na svaki kantun grada,a istočna riva odavno postala kokojevica…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. titntilinić (Uredi)

   Nisu krivi zaposlenici Hobera, ima tu i dobrih judi…

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. maslačak (Uredi)

    fala bogu da ima,ali svima je jasno da se nešto mora minjat ako mislimo bit turističko misto

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. runja (Uredi)

  od čistača do komunalnih redara asistu ” larin izbor” pa nimaju vrimena stvarno neoprostivo kad se zna kad dohodu kruzeri!!??

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. pantagana (Uredi)

   kako da meni ni drago vidit čisti žal, ulicu oli park?! prvo neka bude čisto nama, pa će bit i svima drugima!

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. wwwwww (Uredi)

  to ce mirko franci i marko sve ocistit ne brinite se …… a moj sine ko nama vodi grad i hober…..steta ,ovi mladi su obecavali ali ocito nesmu puno mislit svojin glavama ……srica in starijesia ima veliku pa on misli za svih i to sad iz sabora direktno….forzza Šangaj

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.