Ostvaruje se Korčulanski turistički master plan

Nakon odluke Gradskog vijeća Grada Korčule da se izradi turistički master plan, sada se je proširio na područje cijelog otoka Korčule i općina: Vela Luka, Blato, Smovica i Lumbarda. Tim je povodom u Gradskoj vijećnici Korčule održan zajednički sastanak čelnika spomenutih jedinica lokalne samouprave i predstavnika njihovih turističkih zajednica koji su podržali inicijativu Grada Korčule o izradi master plana razvoja turizma na otoku.

Franc Stenek, predsjednik Gradskog Povjerenstva i zamjenik gradonačelnika Korčule, ističe zadatke na pripremi podataka za izradu navedenog plana kroz sastanke i radionice sa turističkim tvrtkama, organizacijama, obrtima, agencijama na otoku skupa sa županijom Dubrovačko-neretvanskom.
Nakon formiranja otočkog povjerenstva (Grad Korčula i svaka općina u povjerenstvo imenuju dva člana) zaključeno je da će se dogovoriti sa županijom sastanak kako bi se postigla vertikalna usklađenost lokalne strategije i planova s hijerarhijski višim strategijama i planovima. Ovo je posebno značajno u procesu identifikacije važnih vanjskih čimbenika pri postavljanju strateških razvojnih ciljeva i planiranju financiranja. Rezultati provedbe master plana trebali bi biti brže restrukturiranje destinacija uz veću popunjenost turističkih kapaciteta u predsezoni i posezoni, što bi rezultiralo brži ekonomski rast i povrat investicija, uz veće zadovoljstvo gostiju, kao i bolji život lokalnog stanovništva.

Nikola Perić (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Ostvaruje se Korčulanski turistički master plan

Komentari su zatvoreni.