Privremeno sanirana puknuta cijev na vodovodu NPKLM

Puknuta cijev na vodovodu NPKLM  u koritu rijeke Mala Neretva privremeno je sanirana pa se opskrba Pelješca i Korčule nastavila, ali u smanjenom obimu- rečeno je na radnom sastanku  zamjenika župana Frana Skokandića  s direktorom vodovoda NPKLM Nevenom Brčićem, gradonačelnikom Korčule Mirkom Duhovićem i načelnikom Lumbarde Ivanom Radovanom. Naime, nakon što su ronioci u drugom pokušaju na riječnom dnu uspjeli zavariti rupu promjera 40 sa 60 centimetara osiguran je protok vode od 40 litara u sekundi, što je dovoljno za podmirenje dnevnih potreba Korčule i Pelješca u zimskom razdoblju. No, kako su se proteklih dana, kada je prekinuta opskrba vodom iz  vodovoda NPKLM, ispraznile vodospreme u Korčuli i na Pelješcu vodonosci će nastaviti s opskrbom vode ova dva područja.

Privatnom vodonoscu  „Zrmanja“, kapaciteta milijun litara vode, večeras bi se trebao pridružiti i vodonosac MORH-a, kapaciteta 300 tisuća litara vode. Korištenje „Zrmanje“ procjenjuje se na milijun kuna dok MORH neće naplatiti usluge prijevoza vode već samo samu vodu i gorivo.

Brčić je na sastanku kazao kako je za trajno rješenje problema potrebna izmjena vodovodne cijevi u Maloj Neretvi (radi se o prijelazu od 80 metara)  i to tako da se čelična cijev zamijeni plastičnom. Većina materijala za zamjenu cijevi je prikupljena, a početak radova na izmjeni očekuje se kroz tri dana. Za izmjenu puknute cijevi potrebno je najprije riješiti imovinsko-pravne odnose te nekoliko dana vremena. Dok se budu izvodili radovi na samoj izmjeni cijevi neće biti prekida opskrbe vodom jer će do tada vodospreme biti pune.

Brčić je kazao kako je od šest prijelaza vodovoda NPKLM preko rijeka Norin, Neretva i Mala Neretva čak pet napravljeno od čelika i postavljeno 1981. godine. Stoga je njihovo stanje također upitno, pa bi i te cijevi trebalo zamijeniti plastičnima.

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Privremeno sanirana puknuta cijev na vodovodu NPKLM

  1. runja (Uredi)

    Svako zlo nosi i neko dobro! Boje da se sada sve izmjeni novo nego da se nedaj bože ovo dogodilo u sezoni, zato samo naprid sad je prilika jer je prošlo puno godišć bez ulaganja u nove cijevi. Čak nebi bilo loše povest računa o Naplovu jer onako zapušten to je strašno, ali mislim da je to stvar lokalne samouprave.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.