L. B. Tadinov: Čuvajte lijepu hrvatsku zemlju!

…Jedna lijepa izreka kaže da zemlja postaje Domovina tek kad je natopljena krvlju svojih sinova. Možda zato mi Hrvati toliko volimo Hrvatsku. Jer smo kroz povijest puno i previše krvarili, da bismo u dvadesetom stoljeću, kroz dva svjetska rata i Domovinski rat na kraju ipak došli do slobode. Razdoblje prve Jugoslavije (1918. -1941. ) i druge Jugoslavije (1945.- 1991.) jedino je razboblje u hrvatskoj povijesti kad smo bili u zemlji koja je dominantno, ne i potpuno, bila istočna. U političkom smislu, dakako, narodni genij u isto je vrijeme podario Hrvatima značajne književnike, znanstvenike, umjetnike, koji su nas svojim djelima držali tamo gdje pripadamo. U krilu zapadnoeuropske uljudbe.

Srećom za nas Hrvate, bilo je u dvadesetom stoljeću puno jakih ličnosti, koji, iako su ih pokušali prisiliti, nisu odustali od istine. Ad turpia nemo obligatur!

Doduše, moramo reći da je bilo dosta i onih koji su uzimali Judine škude.

Oni svjesno i sračunato pridonose da aperceptivna masa, kako je nazvao Petar Šegedin, u Carstvu ponesenih duša, šire laži o Hrvatima, svojim krivim i lažnim obavijestima siju svijetom iskrivljenu sliku i takvom znalačnom propagandom stvaraju aperceptivna mišljenja, što je nama u povijesti stvaralo velike teškoće. Tako nam nametnuše križeve ustašoidnosti, genocidnosti, a u novije vrijeme i zlokobni udruženi zločinački pothvat….

CIJELI ČLANAK – PORTAL HRVATSKOG KULTURNOG VIJEĆA

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “L. B. Tadinov: Čuvajte lijepu hrvatsku zemlju!

Komentari su zatvoreni.