Maškare

Nakon duge i teške bolesti kad smo već promislili da smo ostali defešta bez naše drage Stare Liburne, odjedanput nan se vratila, iznenada, doduše ne u starome sjaju ali kakva je – takva je, naša je i to je to. Zahvaljujući temu već tri subote kristalna bal dvorana ordinira

i maškare su u Korčuli ponovo na sceni.Tako fala bogu traje već treču subotu. Kupuje se roba, kroji se, šije, pituraje, kreira, dizajnira i koreografira. Ali to se mora doć vidit na mistu lica, još dvi subote u 9 navečer, u Krislanoj bal dvorani Liburne. Dosad smo na repertoar vidili svašta: anđeli, klauni, vitezi, krajica, sponzoruša, žutih i bilih kuća, koza i kozliča a bome je bilo i prestava na aktuelne teme. Sve u svemu puno lipih maškara, kako i priliči ovemu stajunu.  Fala Bogu ni bilo skandeli, barem ne ozbiljnih. Jeste li miritali i hoče li se kogo takat koga (oli nedaj Bog Vas) dođite i vidite svojin očima, a ne čekat da Van kogo sve to ispripovida.

U prošlu subotu su bile pjatance i takmičenje u parićavanju krauta i kobasica po staroj shemi -Borak,Sv Nikola,Stari grad,Biline i Sv Antun . Po mudroj prosudbi cinjenoga žirija, potla puno mumanja i degustiranja odlučili su da je Sveti Nikola najboje pariča kraut.

Bogu fala da su i oni napokon našli svoju sportsku disciplinu u kojojsu dobri i ovo je prvi put da su pobjedili.

U subotu što dohodi priprema se velika ekipa sa velikin programon. Ako dosad niste bili  kapaci doć, nemojte tradit i ovu propustit! Još su samo dvi subote! Bonkulovići Vas i ovin puten pozivaju da podržite naše stare tradicije u maškaravanju, ludanju, mahnitanju i smihu. Dojdite, čekamo Vas. Ako vam triba stol za sidit i kripit se od balanja,  nazovite Fjorino 711942.

Stojte nan dobro i obavezno hote vidit u atrij Liburne našu izložbu ČASNI PRECI!

Možda se na kojoj slici i pripoznate.

Vaši Bonkulovići

Pošalji dalje: