Bon Repos se prodaje za 124,4 milijuna kuna

Na skupštini Hotelsko turističkog društva Korčula d.d. 2.ožujka ove godine dioničarima će biti predložena prodaja izdvojenog hotelsko-apartmanskog naselja Bon Repos za 124,4 milijuna kuna.
Po toj će cijeni,kako doznajemo iz uprave HTP-a, hotelsko naselje ići samostalno na javni natječaj za prodaju. Ako na natječaju naselje ne nađe kupca po utvrđenoj cijeni, skupština dioničara će zatražiti da Nadzorni odbor uz suglasnost HFP-a odredi novu cijenu za drugi krug natječaja.

Stanovnici Korčule su se, nakon mnogo truda, uspjeli izboriti za privatizaciju poduzeća u dva dijela, tako da se hotelsko apartmanski kompleks Bon Repos proda izdvojeno od matičnoga poduzeća. Riječ je o četiri hotelska paviljona sa centralnom zgradom recepcije,kapaciteta 258 soba i 516 ležajeva,tri restorana,otvoreni bazen, dva teniska igrališta itd. Prema toj strategiji, korčulanski hotelijer koji grca u gubitcima, novcima od prodaje Bon Reposa bi se konsolidirao i pripremio za konačnu privatizaciju, opterećenog dugovima i lošim poslovanjem.

Željan Petković/EPEHA (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje: